Про ситуацію у Кам’янському розповів мер міста у прямому ефірі Національного телемарафону

Мер міста Андрій Білоусов розповів про ситуацію у Кам’янському у прямому ефірі Національного телемарафону єдиних новин #UA разом.

Міський голова зазначив, що ситуація стабільна та контрольована, завдяки нашим захисникам місто має можливість працювати та допомагати переселенцям. Наразі Кам’янське прихистило майже 14 тисяч переселенців. Людей розселяють у гуртожитках, терцентрах, де вони отримують одяг, продукти, медичну та юридичну допомогу. Крім того, на базі ЦНАПу створені Центри турботи, де вимушеним переселенцям надають необхідні послуги.

Також переселенцям допомагає обласна військова адміністрація та група «Метінвест», наголосив Андрій Білоусов. Наприклад цими вихідними місто отримало від компанії півтори тисячі ковдр, подушок і матраців, які зараз роздають людям. Крім того, за останній місяць група “Метінвест” поставила 7 партій життєво необхідних ліків для міських лікарень на суму понад 12 млн. грн.

Допомагають також місцеві жителі, волонтери, інші підприємства. Із залишків у місті створюється необхідний недоторканний запас.

Ситуація з паливом, як і по всій країні, у Кам’янському дають по 10-20 літрів на машину, запасів для житлово-комунальних підприємств вистачить ще на тиждень. «Сподіваємося, що за цей тиждень ситуація почне покращуватись», – сказав мер.

При цьому він зазначив, що підприємства через брак палива не зупинилися, а навіть навпаки: відновлює роботу малий бізнес, відкриваються кав’ярні. Цьому сприяє те, що люди повертаються до міста і комендантську годину скоротили.

Більш того, великі підприємства не зменшують обсяги виробництва, а наприклад як «Каметсталь», ще й створює додаткові робочі місця для переселенців і кам’янчан. «Загалом на «Каметсталі» працюють близько 10 тисяч людей, підприємство своєчасно сплачує податки та зарплатню, підтримує місто, наших військових та територіальну оборону», – підкреслив Андрій Білоусов.

Ще новини

Leave a Comment