У щоденному звернені 11 травня, голова міста розповів, як отримати допомогу

У Кам’янському доба пройшла без надзвичайних ситуацій. На сьогодні в ньому знайшли притулок вже понад 14 тисяч вимушено переміщених осіб, які потребують допомоги. Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов.

Також мер зазначив, що Міністерством соціальної політики спільно з Міністерством цифрової трансформації та Програмою розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Швеції було створено платформу «єДопомога».

Метою її функціонування є надання допомоги кожному, хто постраждав внаслідок російської агресії. На платформі можна дізнатися, як отримати кошти від держави, залишити заявку на допомогу чи запропонувати підтримати інших у забезпеченні продуктами харчування, одягом, ліками тощо.

Платформа дозволяє громадянам швидко зареєструватися та залишити заявку на допомогу, яка може одночасно включати продукти харчування, засоби гігієни, ліки та багато іншого. Також на платформі реєструються благодійники.

Для зручності благодійників передбачена можливість фільтрування замовлень: обрати область, місто, категорію товару, отримувача (фізична чи юридична особа).

Отримати допомогу через платформу «єДопомога» можна двома способами:

  1. Онлайн – благодійник обирає заявку та оплачує з будь-якої країни світу передоплату «єДопомога» на суму 200, 500 або 1000 грн, а реципієнт допомоги отримує смс із кодом. Після цього реципієнт допомоги самостійно відвідує один із магазинів «Сільпо», «Фора», «Фоззі» та інші, вибираючи товари з тих категорій, які були вказані у заявці, та показує чи диктує код, отриманий у смс повідомленні.
  2. Допомога з рук в руки – доставляється за обраними благодійником заявками самостійно або поштовими операторами.

Платформа «єДопомога» доступна за посиланням. 

Допомогти іншим або попросити допомогу можна тут.

Також міський голова повідомив, що на офіційній сторінці міської ради у Фейсбук можна отримати додаткову інформацію про виплати для ВПО та зміни в законодавстві щодо призначених виплат, а також інформацію щодо змін до порядку призначення та виплати тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину чи місце проживання їх невідоме.

Ще новини

Leave a Comment