Заклади охорони здоров’я Кам’янського отримали чергову партію медикаментів

Кровоспинні препарати, антибіотики, спеціалізовані апарати для лікування відкритих та закритих переломів доставлені до міської лікарні швидкої медичної допомоги у Кам’янському 3 травня.

Це вже не перша гуманітарна допомога від гурту «Метінвест» та Фонду Ріната Ахметова. У складі постачання, крім іншого, і дефіцитний товар. Він дозволить лікувати військові травми.

«Сьогодні ми доставили п’ятий вантаж для міста Кам’янського, він додає певний внесок до того обсягу товарно-матеріальних цінностей, які ми доставили раніше. Загальна сума допомоги для Кам’янського на сьогоднішній день склала близько 10 млн. гривень, а взагалі по групі ми надали її вже близько 50 млн., які були розподілені між містами Кам’янське, Кривий Ріг, Запоріжжя, Покровськ і Мирноград. У партії, яку передаємо сьогодні, є спеціалізовані металоконструкції, які допоможуть реабілітувати постраждалих від військових дій. Плануємо продовжувати цю програму і вона буде виконуватися системно, поки відчуваємо необхідність», – розповідає генеральний директор «Каметсталі» Дмитро Ліппа.

Головний міський травматолог, медичного директор з ортопедотравматологічної допомоги ДБСМП Олександр Громов підкреслив, що допомога такого рівня надважлива. Отримані апарати зовнішньої фіксації на лікування відкритих і закритих переломів кісток малоінвазивні, не травмують кістку, і є загальновизнаним світовим стандартом. За словами Олександра Громова – сьогодні це досить дефіцитний товар.

Мер Кам’янського Андрій Білоусов подякував Дмитру Ліпі та Рінату Ахметову за значну допомогу, яка надається місту.

«Лікарні Каменського отримали вже п’яту партію медикаментів та медичного обладнання від групи «Метінвест» та Фонду Ріната Ахметова. Це дуже важливі речі для нашого міста, його мешканців, вимушених переселенців. Ці медикаменти та обладнання вже використовуються у міських лікарнях, крім цього ми змогли створити недоторканний запас. Я вдячний «Метінвесту», особисто Рінату Ахметову та Дмитру Ліппе за ту допомогу, яка сьогодні надається не лише міським лікарням, а й комунальним підприємствам, військовим, обороні нашого міста», – наголосив мер.

Ще новини

Leave a Comment