Про ситуацію в Кам’янському під час Національного телемарафону розповів мер міста

Міський голова Андрій Білоусов розповів про ситуацію в Кам’янському у прямому ефірі Національного телемарафону єдиних новин #UA разом.

Мер повідомив, що місто вже прийняло понад 13 тисяч переселенців і їх кількість щодня зростає. Близько 4 тисяч із них – діти. На базі ЦПАУ відкрили три Центри турботи, де вимушені переселенці отримують усі соціальні та інші послуги. Притулок 500 переселенцям надало підприємство “Каметсталь” групи “Метінвест” на базі своїх соціальних об’єктів, також підприємство допомагає у працевлаштуванні людей, які приїхали до Кам’янського з Маріуполя та Авдіївки.

Місто упорядковують після зимового періоду, проводиться прибирання, ремонт доріг, відкриваються парки та сквери. Щодо ситуації з паливом, Андрій Білоусов зазначив, що підприємство «Каметсталь» надало місту 10 тонн дизпалива і цього вистачить, щоб протриматися тиждень, доки ситуація стабілізується. Також є домовленість із керівництвом «Метінвесту» про те, що у разі потреби підприємство продовжить виділяти паливно-мастильні матеріали. Міський голова додав, що на заправках міста сформовано певний запас, якого має вистачити на місяць для забезпечення військових та критичної інфраструктури.

Також у місті створено запас медикаментів: як повідомив Андрій Білоусов, за два тижні «Каметсталь» закупила для міських лікарень медикаментів на 8,5 млн гривень.

Більш того у місті проведено комплекс робіт з підвищення обороноздатності: організовано виготовлення дотів із залізобетону, протитанкових їжаків, створено фортифікаційні споруди у тих місцях, які вказали військові.

Місто працює, ситуація контрольована, правоохоронці забезпечують порядок, надають допомогу волонтери. Педагоги, медики, служби ДСНС – кожен працює на своєму місці заради нашої спільної перемоги, наголосив мер Кам’янського.

Ще новини

Leave a Comment