Мешканцям Кам’янського нагадали про необхідність дотримуватися режиму світломаскування

Мешканців Дніпропетровщини закликають дотримуватися режиму світломаскування. Зашторювати вікна й вимикати світло з настанням комендантської години. А ще у темний час доби, якщо лунає повітряна тривога. Про це розповіли під час брифінгу у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Контролюємо, як у Дніпрі дотримуються режиму світломаскування.  За останній тиждень отримали велику кількість скарг на порушників, – сказав начальник інспекції з питань благоустрою Дніпровської міської ради Руслан Мороз. – Вкотре наголошуємо – із настанням комендантської години слід вимикати світло. Це може врятувати життя вам та вашим сусідам».

Він додав – в умовах воєнного стану освітлення має бути вимкнене з 21:00. Або із настанням темряви, якщо лунає повітряна тривога. Зокрема, на вулиці, у будинках та квартирах. Заборонене й підсвічування будь-якої реклами.

«Кілька хвилин часу – і ви можете зробити повне світломаскування своєї квартири,  –  додав Руслан Мороз. – Найпростіший спосіб – закрити вікна щільною тканиною або шторами. Можна заклеїти їх темними пакетами для сміття чи непрозорим поліетиленом».

Із початку березня інспектори відправили майже 600 звернень до орендарів приміщень, підприємців, ОСББ та ЖЕК у Дніпрі, які не вимикали світло у нічний час. Майже 300 з них вже виконали вимоги.

Ще новини

Leave a Comment