Спортсмен із Каменського став бронзовим призером турніру з плавання у Словенії

Спортсмени з Дніпропетровщини взяли участь у «Multinations Junior Swimming Meet 2022» у Словенії. І показали гідний результат.

Турнір “Multinations Junior Swimming Meet 2022” проходив у Словенії 9-10 квітня. Призерами в ньому стали Олександр Желтяков із Дніпра, Ніка Шарафутдінова з Кривого Рогу та Антон Кочу з Кам’янського.

Кам’янчанин завоював «бронзу» у комбінованій естафеті 4×100 (до складу команди, крім Антона Кочу, увійшли Володимир Лисовець, Юрій Жовтко та Олександр Желтяков).

Ніка Шарафутдінова отримала «золото» на дистанції 50 м на спині, та 2 срібні медалі: на дистанціях 100 м на спині та 200 м на спині.

Дніпрянин Олександр Желтяков (на фото нижче), окрім бронзової нагороди в естафеті, завоював «бронзу» на дистанції 100 м на спині та «золото» на дистанції 200 м на спині, встановивши рекорд змагань із результатом 1:59.71.

«Олександр – майстер спорту міжнародного класу та неодноразово ставав чемпіоном різних змагань. Так минулого року він завоював срібло на юнацькому змаганні Європи і тоді ж встановив рекорд України. Дистанцію у 100 метрів на спині Олександр подолав за 54.97. Це дуже перспективний та старанний спортсмен», — розповів Сергій Муха, директор Палацу водних видів спорту «Метеор», де тренується спортсмен.

Зараз Олександр Желтяков готується до літніх змагань у Будапешті, а у перспективі – до Олімпійських ігор 2024 у Парижі.

Ще новини

Leave a Comment