Україна запровадила повне торговельне ембарго проти Росії

Кабінет міністрів України 9 квітня схвалив повне торговельне ембарго на торгівлю з Росією, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

«Запроваджене торгове ембарго проти Російської Федерації. Заборонено імпорт на митну територію України товарів із Російської Федерації», – написав Мельничук.

Також на засіданні у суботу уряд денонсував договір між Україною та Білоруссю про співробітництво в галузі науки і технологій.

Речниця Білого дому Джен Псакі раніше повідомила, що санкції – це «те, що президент підтримує» і «до чого закликав»


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Байден підписав закони про додаткові санкції проти Росії і Білорусі

Президент США Джо Байден 8 квітня підписав два законопроєкти, які запроваджують додаткові санкції щодо Росії та Білорусі – у зв’язку з агресією проти України.

У повідомленні Білого дому йдеться про те, що підписано «Закон про припинення імпорту російської нафти», який забороняє імпорт енергетичних продуктів із Росії, і «Закон про зупинення нормальних торгових відносин із Росією та Білоруссю», спрямований на подальше посилення торгових і правозахисних санкцій.

Рада ЄС 8 квітня опублікувала п’ятий пакет санкцій, який, серед іншого, містить заборону на купівлю російського вугілля, це обмеження запрацює з серпня.

У пакет санкцій, серед іншого, входить:

Заборона закупівлі вугілля – з серпня 2022 року заборона на закупівлю, імпорт або перевезення вугілля та інших твердих викопних видів палива в ЄС, якщо вони походять з Росії або експортуються з Росії. Зараз імпорт вугілля в ЄС становить 8 мільярдів євро на рік.
Заборона на доступ до портів ЄС – заборона надавати доступ до портів ЄС суднам, зареєстрованим під прапором Росії. Проте є виключення для сільськогосподарської та харчової продукції, гуманітарної допомоги та енергетики.

Заборона для вантажних автоперевезень – заборона для будь-яких російських та білоруських автотранспортним підприємств, що не дозволить їм перевозити вантажі, у тому числі транзитом. Проте це не стосується фармацевтичної, медичної, сільськогосподарської та харчової продукції, зокрема пшениці.

Також у Євросоюзі застосували заходи для усунення лазівок зі вже запроваджених санкцій.

 Прапори ЄС та України біля Європейського парламенту в Страсбурзі, 7 березня 2022 року


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Європарламент закликає запровадити ембарго на російські енергоресурси – резолюція

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

Ще новини

Leave a Comment