У Дніпрі працювала система ППО – мер

У Дніпрі працювала система протиповітряної оборони, повідомив вранці 12 березня міський голова Борис Філатов.

«Працювало ППО. Відео, фото не викладаємо. Усі служби працюють. Чекаємо на офіційну інформацію. Попередньо жертв і руйнувань немає», – написав він у себе у фейсбуці, не навівши подробиць.

Вранці 11 березня російська армія завдала ударів по Луцькому аеродрому, Івано-Франківському аеропорту, а також по Новокодацькому району Дніпра.

Пізніше Генштаб ЗСУ повідомив, що у Луцьку, Дніпрі та Івано-Франківську російськими бомбардувальниками Ту-95 були застосовані крилаті ракети. До ракетного удару залучались щонайменше 6 літаків, а загалом вони запустили щонайменше 10 крилатих ракет.

Знешкоджені російські танки. Сумська область, 7 березня 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Генштаб: від початку вторгнення 31 батальйонно-тактична група військ РФ втратила боєздатність

Внаслідок нападу у Луцьку загинули четверо військових, шестеро були поранені, у Дніпрі одна людина загинула, одна поранена. В Івано-Франківську про загиблих не повідомляли.

Російське військове вторгнення в Україну триває від ранку 24 лютого. Російські війська завдають авіаударів по ключових об’єктах військової та цивільної інфраструктури, руйнуючи аеродроми, військові частини, нафтобази, заправки, церкви, школи та лікарні. Обстріли житлових районів ведуться з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Колони бронетехніки російської армії намагаються оточити Київ та кілька обласних центрів неподалік російського кордону.

Зруйнований житловий будинок після обстрілу з боку військ РФ. Селище Бородянка Київської області, 3 березня 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

ООН: в Україні через війну загинули щонайменше 564 цивільних, 982 поранені

Росія заперечує, що веде проти України загарбницьку війну на її території та називає це «спеціальною операцію», яка має на меті «демілітаризацію і денацифікацію».

Після нападу Росії, який почався 24 лютого, в Україні ввели воєнний стан і оголосили загальну мобілізацію. Країни Заходу вводять проти Росії потужні економічні санкції та продовжують надавати Україні зброю. Однак на прохання президента Володимира Зеленського запровадити над Україною безпольотну зону НАТО відповіло відмовою.

Низка лідерів західних країн та генсекретар НАТО Єнс Столтенберґ заявляють, що запровадження безпольотної зони означало б прямий конфлікт НАТО з Росією.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини станом 8:00 12 березня

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

Ще новини

Leave a Comment