«Буду жити!»: В музеї Кам’янського відкрилась виставка відомої іллюстраторки

У Музеї історії міста Кам’янське нещодавно відкрилась виставка «Буду жити!» української художниці-графіка, ілюстраторки книжок Софії Караффи-Корбут (1924 – 1996).

Виставка «Буду жити!» образною мовою художниці Софії Караффи-Корбут доносить до сучасника поетичні образи українських класиків – Тараса Шевченка та Лесі Українки.

Тут представлені 23 чорно-білих ліноритів – ілюстрацій до творів Тараса Шевченка. Їх надруковала Українська академія друкарства з оригінальних матриць ліногравюр Львівського музею історії релігії і передала на постійне зберігання до фондів Музею іcторії міста Кам’янське. А також 30 кольорових естампів до драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня» з приватної колекції родини Василя Валька – розпорядника заповіту художниці, який доглядав її в останні роки життя.

Яскрава представниця руху шістдесятництва Софія Караффа-Корбут закінчила Львівський інститут прикладного та декоративного мистецтва. Починала свою творчість як живописець і графік, деякий час працювала в галузі кераміки, а наприкінці 1950-х рр. знову повернулася до станкової та книжкової графіки. З ілюстраціями Софії Караффи-Корбут вийшло близько 60 книжок українських та зарубіжних письменників.

Ще новини

Leave a Comment