«Віримо в Україну»: президент Американської торговельної палати про роботу бізнесу на тлі російської загрози

Зараз найбільші загрози для компаній – це кібератаки, сказав президент Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер у коментарі Радіо Свобода.

«Компанії зараз найбільше готуються до кібератак, налаштовують системи, звертають увагу співробітників на гігієну в плані кіберзахисту», – сказав Гундер.

За його словами, у закордонного бізнесу існує деяке занепокоєння на тлі повідомлень преси про можливе вторгнення Росії і рішення низки країн вивезти з України родичів дипломатів та окремих співробітників посольств.

Читайте також: Клімкін розповів, що означає від’їзд з України співробітників посольств деяких країн

«Чим зараз займаються керівники американського і міжнародного бізнесу в Україні? Вони пояснюють своїм штабквартирам, що відбувається. Але загалом бізнес продовжує працювати. Бізнес загартований. Інколи бізнес може бути більш загартований, ніж деякі політики, тому хочемо працювати і далі розвиватися, і віримо в Україну», – підсумував голова Американської торговельної палати.

Національний банк 25 січня послабив офіційний курс гривні на 29 копійок – до 28 гривні 66 копійок за долар. Тим часом глобальні ринки цінних паперів показують різке падіння через побоювання інвесторів щодо можливого загострення російської агресії проти України.

Акції на британських фондових ринках знизилися на тлі заяви прем’єр-міністра Джонсона, який назвав «блискавичну війну» проти України «можливою, хоча не невідворотною»


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Ризик російської ескалації спричинив різке падіння на глобальних фондових ринках – медіа

З осені минулого року у ЗМІ почали з’являтися повідомлення з посиланням на дані розвідки про концентрацію російських військ на кордоні з Україною. США й інші країни Заходу припустили, що Москва готує військове вторгнення.

Кремль ці заяви відкинув і зажадав від США і НАТО «гарантій безпеки», зокрема, не розширювати Альянс на схід. Представники Заходу заявляли, що на поступки в принципових питаннях не підуть.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

Ще новини

Leave a Comment