Корабель, який зазнав аварії в Чорному морі, прибув до Одеси – ВМС

Корабель Військово-морських сил Збройних сил України, який під час виконання завдань за призначенням зазнав лиха в акваторії Чорного моря, повернувся до пункт постійної дислокації в Одесі, повідомили у ВМС ввечері 14 жовтня.

«Незважаючи на штормові умови, завдяки умілим й оперативним діям екіпажу наслідки аварійної ситуації вдалось локалізувати та недопустити подальше затоплення відсіків корабля. Фахова підготовка особового складу відіграла головну роль у боротьбі за живучість корабля… Важливим фактором, який також дав змогу втримати корабель на плаву – це нещодавно проведений ремонт, який було реалізовано на ньому вперше за останні 30 років», – йдеться в повідомленні.

У ВМС додали, що корабель планують відновити у «короткі терміни», після чого він продовжить виконувати завдання за призначенням.

Ввечері 13 жовтня у ВМС заявили, що в акваторії Чорного моря під час виконання завдань за призначенням внаслідок погіршення погодних умов було пошкоджене судно національного флоту України. Ніхто не постраждав.

До рятувальних робіт залучили вісім кораблів і катерів і чотири повітряних судна.

На фото: Після того, як Росія повернула захоплені нею у Керченській протоці українські кораблі, бронекатер «Нікополь» тягнуть на буксирі до порту Очакова, 20 листопада 2019 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Україна проти Росії у справі про імунітет військових кораблів. Коли чекати рішення в Гаазі по суті?

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

Ще новини

Leave a Comment