Колишньому командиру «Беркуту» повідомили про підозру в організації теракту та вбивств на Майдані

Колишньому командиру батальйону «Беркут» повідомили про підозру в організації теракту та вбивств мітингувальників, проінформувала 24 вересня пресслужба Офісу генпрокурора.

«Повідомлено про підозру колишньому командиру батальйону міліції особливого призначення «Беркут» ГУМВС України в Харківській області за обставинами організації незаконного перешкоджання акціям протесту 18 лютого 2014 року у центральній частині Києва», – ідеться в повідомленні.

За даними слідства, підозрюваний забезпечив безпідставне і незаконне невибіркове застосування співробітниками «Беркуту» спеціальних засобів та вогнепальної зброї по мітингувальниках.

Метою цих дій було залякування населення та перешкоджання масовому руху учасників акцій протесту з майдану Незалежності до Верховної Ради для підтримки голосування парламентаріями за повернення до Конституції України 2004 року, що передбачала обмеження повноважень президента.

Такі дії призвели до тяжких наслідків, у тому числі вбивств трьох мітингувальників, спричинення тяжких тілесних ушкоджень 14 людям, середньої тяжкості – 59, легких – 123, а також вчинення насильницьких дій, які завдали фізичного болю та не спричинили тілесних ушкоджень, трьом особам.

Оскільки термін початку відбування покарання відраховується з 2018 року, Крисін вийде на волю у 2026 році ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Засудженому у справі про вбивство журналіста Веремія Крисіну винесли ще один вирок

Наразі за цими подіями до кримінальної відповідальності притягнуто ряд керівників органів внутрішніх справ, які безпосередньо організували вчинення зазначених злочинів, у тому числі колишнього очільника МВС, його заступника, керівництво ГУМВС у Києві, а також виконавців із числа співробітників «Беркута».

Досудове розслідування здійснюють слідчі Державного бюро розслідувань.

Силовики на даху будинку в урядовому кварталі, Київ, 18 лютого 2014 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Cуд арештував експосадовця МВС, підозрюваного в убивствах на Майдані

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

Ще новини

Leave a Comment