В Україну прибув літак із людьми, евакуйованими з Афганістану

До Києва прибув літак з евакуйованими з Афганістану 96 людьми, які є громадянами України та інших країн. Подію зі аеропорту Бориспіль транслював телеканал «UA: Перший».

«На цьому борту прилетіли люди, повернення яких запитували Ватикан, Канада. Наразі прилетіло 96 осіб, серед них є громадяни України, є особи з посвідченням на постійне проживання в Україні, члени їхніх родин», – розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Серед евакуйованих є студенти, які найближчим часом навчатимуться в римському університеті La Sapienza, а також члени їхніх родин, повідомив співробітник секретаріату уряду Андрій Юраш.

У Міноборони уточнили, що на літаку повернулися 30 громадян України та члени їхніх родин, 9 осіб із правом на постійне проживання в Україні, 18 осіб за запитом Ватикану, 2 особи – за запитом Канади.

За даними відомства, Україна перебуває в десятці країн Європи із найбільшою кількістю евакуйованих з Афганістану (на фото: евакуйовані з Кабулу в аеропорту «Бориспіль», 22 серпня 2021 року) ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

ГУР Міноборони заявляє про евакуацію ще близько 100 людей з Афганістану

Україна евакуювала ще близько 100 людей з Афганістану, заявило вдень 23 вересня Головне управління розвідки Міністерства оборони України. За повідомленням, цьому передували переговори за участю Міністерства закордонних справ, ГУР Міноборони, Офісу президента, представників Пакистану, Туреччини, Катару та Афганістану.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

Ще новини

Leave a Comment