Минула доба на Донбасі: військові зафіксували 6 порушень

Підтримувані Росією бойовики шість разів порушили режим припинення вогню на Донбасі минулої доби, 18 вересня, повідомив пресцентр операції Об’єднаних сил.

Обстріли зафіксували в районі населених пунктів Новоселівка-2, Нью-Йорк, Широкине, Південне, Катеринівка, велися вони із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120 калібру, артилерії калібру 122 мм, зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, йдеться в повідомленні.

У пресцентрі ООС додали, що на Луганщині зафіксували проліт безпілотника бойовиків типу «Орлан-10» із перетином лінії розмежування.

Сергій Гармаш: військовим шляхом Україна може звільнити Донбас. «Але треба прораховувати політичні наслідки цього, дипломатичні» ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Україна може звільнити Донбас військовим шляхом – Сергій Гармаш

«На обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь, застосувавши дозволену Мінськими домовленостями зброю. Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК», – йдеться в повідомленні.

Станом на 7:00 19 вересня зафіксували одне порушення режиму припинення вогню – біля Майорська.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає, йдеться в повідомленні.

У підтримуваному Росією угрупованні «ДНР» даних про обстріли станом на ранок 19 вересня не повідомляють, в угрупованні «ЛНР» заявили про три обстріли їхніх позицій із боку ЗСУ.

Речника Державного департаменту США Нед Прайс ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

США закликали Росію розблокувати продовження мандату місії ОБСЄ на кордоні з Україною

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

Із 00:01 27 липня 2020 року на Донбасі набрала чинності чергова домовленість про «повне та всеосяжне припинення вогню», яка формально чинна й далі, попри численні порушення її російськими гібридними силами. Ці сили порушують її, як і всі попередні такі домовленості, практично щодня, внаслідок чого українські військові час від часу – і останнім часом дедалі частіше – зазнають поранень чи й гинуть.

За даними української делегації в Тристоронній контактній групі, за рік дії режиму припинення вогню на Донбасі станом на 27 липня 2021 року зафіксували 1995 обстрілів, загинули 45 військових, 163 – поранені.

Чи є загострення на Донбасі? Репортаж із околиць Горлівки (відео) Будь ласка, зачекайте Embed share

Чи є загострення на Донбасі? Репортаж із околиць Горлівки (відео)

Embed share The code has been copied to your clipboard. width px height px

The URL has been copied to your clipboard

No media source currently available

0:00 0:02:05 0:00 ЗАВАНТАЖИТИ

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

Ще новини

Leave a Comment