Знайдений мертвим на Київщині суддя Писанець вів судовий процес у справі Шеремета

Знайдений мертвим 11 вересня в селі Погреби під Києвом суддя Віталій Писанець вів судовий процес у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета і неодноразово продовжував арешти підозрюваним у здійсненні цього злочину.

Про обставини смерті Писанця в оприлюдненому 12 вересня офіційному повідомленні поліції не йдеться, проте відомо, що кримінальне провадження здійснює Державне бюро розслідувань.

Віталій Писанець працював у Печерському районному суді Києва.

Учасники акції біля будівлі МВС України на підтримку військового медика Яни Дугарь, підозрюваної у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета. Київ, 13 лютого 2020 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Новий поворот у справі Шеремета. Зміна версій і раптові суди

Журналіст Павло Шеремет був убитий у Києві 20 липня 2016 року. У той день він виїхав із дому на роботу, щоб вести ранковий радіоефір. До студії він не доїхав: автомобіль, у якому він перебував за кермом, був підірваний за допомогою саморобного вибухового пристрою, прикріпленого до транспортного засобу.

У грудні 2019 року слідчі заявили про розкриття вбивства, під варту були взяті троє громадян України: музикант Андрій Антоненко, дитячий кардіохірург Юлія Кузьменко та військова медсестра Яна Дугарь. Усі вони брали участь у війні на Донбасі. Свою провину вони не визнають. Упродовж останнього року запобіжні заходи всім трьом підозрюваним були пом’якшені.

За словами Кузьменко, вона помітила випадки стеження після того, як про них повідомила інша фігурантка справи, військова медик Яна Дугарь ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Ще одна фігурантка «справи Шеремета» заявляє про переслідування

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

Ще новини

Leave a Comment