На Донбасі 12 вересня загинув український військовий – штаб ООС

У зоні бойових дій на Донбасі 12 вересня загинув український військовий, повідомив штаб операції Об’єднаних сил. За цими даними, «в результаті ворожого обстрілу військовослужбовець дістав поранення, несумісне з життям».

Як ідеться у вечірньому зведенні, російські гібридні сили здійснили три обстріли в Донецькій області – поблизу Нью-Йорка, Невельського та Верхньоторецького.

В угрупованнях «ДНР» та «ЛНР» про бойові дії 12 вересня ще не повідомляли.

Стан здоров’я трьох поранених – середньої тяжкості, інших – задовільний, додали у пресцентрі ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Двоє військових загинули, 10 – поранені минулої доби на Донбасі – штаб ООС

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

Із 00:01 27 липня 2020 року на Донбасі набрала чинності чергова домовленість про «повне та всеосяжне припинення вогню», яка формально чинна й далі, попри численні порушення її російськими гібридними силами. Ці сили порушують її, як і всі попередні такі домовленості, практично щодня, внаслідок чого українські військові час від часу – і останнім часом дедалі частіше – зазнають поранень чи й гинуть.

За даними української делегації в Тристоронній контактній групі, за рік дії режиму припинення вогню на Донбасі станом на 27 липня 2021 року зафіксували 1995 обстрілів, загинули 45 військових, 163 – поранені.

Під час «нормандського саміту», Париж, 9 грудня 2019 року. Зліва направо: президент України Володимир Зеленський, канцлерка Німеччини Анґела Меркель, президент Франції Емманюель Макрон, президент Росії Володимир Путін. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

США у «Норманді»: хто проти?

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

Ще новини

Leave a Comment