У Празі затримали росіянина, нагородженого медаллю «За повернення Криму» – ЗМІ

В аеропорту Праги був затриманий російський громадянин Олександр Франчетті за міжнародним ордером на арешт, виданим за запитом України, повідомило російське державне агентство ТАСС із посиланням на посольство Росії в Чехії.

«Поліція Чехії підтвердила нам факт затримання в празькому аеропорту громадянина Росії Олександра Франчетті. На даний час до місця затримання прямує представник консульського відділу посольства Росії для надання необхідної консульської допомоги. Російські дипломати перебувають у контакті з представниками чеської влади і родичами затриманого», – сказав ТАСС речник дипломатичного представництва Микола Брякін.

Чеська поліція офіційно не повідомляє про затримання Франчетті. Українські правоохоронні органи також поки що не відреагували на цю подію.

За даними сайту «Миротворець», у 2014 році Франчетті приїхав до Криму, вступив у незаконне збройне формування «Самооборона Севастополя», а потім організував інше НЗФ – розвідгрупу «Північний вітер». Франчетті був нагороджений медаллю «За повернення Криму».

Radio Prague повідомляло, що Франчетті – фітнес-тренер і підприємець, веде діяльність у Чехії з 1990-х років і має право на постійне проживання в Чехії.

20 років тюрми за війну проти України. Чому чехи їздять на Донбас та як їх за це карають? (відео) Будь ласка, зачекайте Embed share

20 років тюрми за війну проти України. Чому чехи їздять на Донбас та як їх за це карають? (відео)

Embed share The code has been copied to your clipboard. width px height px

The URL has been copied to your clipboard

No media source currently available

0:00 0:04:13 0:00 ЗАВАНТАЖИТИ

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

Ще новини

Leave a Comment