Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про біометан

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт «Про альтернативні види палива» щодо розвитку виробництва біометану».

Документ підтримали 300 народних депутатів, проти – четверо, 17 парламентарів утрималися. За законопроєкт проголосували представники майже всіх фракцій та груп, окрім «Опозиційної платформи – За життя».

Законопроєкт запропонувала група депутатів різних фракцій, у тому числі «Слуги народу». Він передбачає створення реєстру біометану та доповнення закону «Про альтернативні види палива» відповідними положеннями.

За твердженням авторів документу, біогаз в Україні виробляють на 51 біогазовій установці загальною встановленою потужністю 97 мегават.

Читайте також: Чи зможе Westinghouse збудувати Україні нові енергоблоки?

«Очищений біогаз, який в європейській практиці прийнято називати терміном «біометан», технічно вже сьогодні можливо подавати до газотранспортної або газорозподільної системи, а виробник очищеного біогазу буде вважатись незалежним виробником природного газу в нерегульованому сегменті… У чинному законодавстві України відсутній механізм верифікації біометану для забезпечення його подальшої подачі у газотранспортну систему та відсутнє визначення поняття «біометан», – йдеться в обґрунтуванні проєкту закону.

Очікується, що ухвалення та впровадження закону може посилити енергонезалежність України, забезпечити завантаження газотранспортної системи, а також знизити забруднення повітря при використанні такого палива у транспорті.

Виробництво біогазу – екологічна безпека для Європи

Будь ласка, зачекайте

Embed

share

Виробництво біогазу – екологічна безпека для Європи

Embed

share

The code has been copied to your clipboard.

width

px

height

px

The URL has been copied to your clipboard

No media source currently available

0:00

0:03:41

0:00

ЗАВАНТАЖИТИ

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

Ще новини

Leave a Comment