Зведення з фронту: тим часом без порушень

У пресслужбі Об’єднаних сил, що ведуть операцію проти російських гібридних сил на окупованій частині Донбасу, повідомили, що з початку доби і станом на 17-у годину порушень режиму припинення вогню з боку противника не зафіксовано.

«Українські воїни контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил для відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації і дотримуються режиму припинення вогню», – мовиться в повідомленні.

Угруповання «ДНР» та «ЛНР» також не повідомляють про бойові дії 14 серпня ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

На Донбасі впродовж вихідних зберігається режим тиші – штаб ООС

У підтримуваному і скеровуваному Росією незаконному збройному сепаратистському угрупованні «ЛНР», що як елемент російських гібридних сил захопило частини Луганської області і визнане в Україні терористичними, заявили про один обстріл його позицій за цей час із боку українських військових, але доказів не навели.

В аналогічному угрупованні «ДНР», що захопило частину Донецької області, своїх заяв про становище на фронті за день не робили.

Обидва угруповання також також нічого не згадали про свої можливі втрати.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

Із 00:01 27 липня 2020 року на Донбасі набрала чинності чергова домовленість про «повне та всеосяжне припинення вогню», яка формально чинна й далі, попри численні порушення її російськими гібридними силами. Ці сили порушують її, як і всі попередні такі домовленості, за рідкісними винятками практично щодня, внаслідок чого українські військові час від часу зазнають поранень чи й гинуть.

За даними штабу операції Об’єднаних сил, які навели в українській делегації в Тристоронній контактній групі для переговорів щодо врегулювання на окупованій частині Донбасу, за час дії цього перемир’я і станом на 27 липня загинули 45 українських військовослужбовців, 163 зазнали поранень. Відтоді загинули ще двоє військових, шестеро зазнали поранень чи бойових травмувань – разом мало б бути 47 загиблих і 169 поранених.

За повідомленнями і підрахунками Радіо Свобода, на цей час унаслідок обстрілів противника й підривів на вибухових пристроях протягом нинішнього перемир’я загинули принаймні 50 українських військовослужбовців, іще принаймні майже 165 були поранені чи зазнали бойових травм.

У Збройних силах України на запит Радіо Свобода повідомляли, що за час перемир’я і станом на 5 травня 34 військовослужбовці ЗСУ загинули і 107 військових зазнали поранень «під час бойової обстановки», не уточнивши, які втрати залічують до цього розряду (після цієї дати внаслідок обстрілів іще чотирнадцятеро військових загинули і 59 були поранені чи зазнали бойових травмувань, тобто нинішній баланс мав би складати 48 загиблих і 166 поранених). У це число також не входять можливі втрати інших українських силових структур.

Ще новини

Leave a Comment