Титановий бізнес Фірташа заявляє про позбавлення права на розробку родовища, яке хоче оскаржити в суді

Титановий бізнес компанії Group DF, яку контролює підсанкційний український олігарх Дмитро Фірташ, заявляє, що Державна служба геології та надр України «незаконно» позбавила компанію з його складу права на розробку родовища титанових руд, і це рішення хочуть оскаржити в суді.

Як мовиться в заяві компанії Group DF, 4 серпня Держгеонадра позбавила компанію «Межиріченський гірничо-збагачувальний комбінат» (МГЗК) права на розробку Селищанського родовища титанових руд у Житомирській області, яке вона отримала як «законний переможець аукціону», натомість новим переможцем аукціону призначили державну Об’єднану гірничо-хімічну компанія (ОГХК), яка зайняла друге місце за результатами аукціону. І вже 9 серпня між Держгеонадр і ОГХК був підписаний договір про купівлю-продаж спецдозволу на користування надрами.

Перегляд рішення про продаж спеціального дозволу Межиріченському ГЗК був ініційований ОГХК за «лобістської підтримки» Фонду державного майна України, в управлінні якого перебуває державна компанія, стверджують у компанії Фірташа.

«ОГХК направила лист в Держгеонадра, в якому висунула ряд безпідставних звинувачень щодо МГЗК, звинувативши компанію в «фінансуванні тероризму та діях в інтересах Росії», посилаючись на інтернет-публікації в ЗМІ від 2015 року. Відповідні листи надійшли в Держгеонадра, Головне управління СБУ та Офіс генерального прокурора. Цей лист послужив приводом для Держгеонадр призупинити підписання договору з Межиріченським ГЗК і направити відповідні запити до Головного управління СБУ і Державної служби фінансового моніторингу. Наголошуємо, що жодне з них не надало жодних доказів або офіційного підтвердження висунутих адвокатом ОГХК звинувачень проти МГЗК», – заявили в Group DF.

У компанії кажуть, що формальним приводом для Держгеонадр для позбавлення МГЗК перемоги став лист управління СБУ в Житомирській області, спрямований відомством за власною ініціативою. Відомство повідомило про наявність кримінальної справи від 22.01.2015 №4201500000000056, у якій висувалися звинувачення у фінансуванні тероризму. Але, заявляють у Group DF, на цей час ці звинувачення повністю зняті СБУ у 2020 році у зв’язку з відсутністю складу злочину.

«Юридична служба титанового бізнесу групи оскаржить незаконне рішення Держгеонадр у суді і, якщо буде потрібно, відстоюватиме свої законні права в міжнародних судах», – заявили в компанії Фірташа.

";
//parse XFBML, because it is not nativelly working onload
if (!fbParse()) {
var c = 0,
FBParseTimer = window.setInterval(function () {
c++;
if (fbParse())
clearInterval(FBParseTimer);
if (c === 20) { //5s max
thisSnippet.innerHTML = "Facebook API failed to initialize.";
clearInterval(FBParseTimer);
}
}, 250);
}
}
};
thisSnippet.className = "facebookSnippetProcessed";
if (d.readyState === "uninitialized" || d.readyState === "loading")
window.addEventListener("load", render);
else //liveblog, ajax
render();
})(document);

Ще новини

Leave a Comment