Бойовики на Донбасі здійснили 7 порушень з початку доби – штаб ООС

У зоні бойових дій на Донбасі з початку доби 5 серпня зафіксовано 7 порушень режиму припинення вогню з боку російських гібридних сил, повідомляє штаб операції Об’єднаних сил.

Шість із цих порушень були пов’язані з обстрілами, зокрема, в районі Красногорівки в Донецькій області бойовики обстріляли не лише позиції українських військових, а й будинки місцевих жителів. Як повідомляло Радіо Свобода, внаслідок обстрілу зазнав поранень місцевий житель 1965 року народження.

За інформацією Кириленка, прямим влучанням була пошкоджена квартира у багатоповерхівці та поранений місцевий житель 1965 року народження ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Бойовики обстріляли Красногорівку, поранено цивільного – голова обласної ВЦА

Крім того, на Луганщині українські військові зафіксували проліт запущеного бойовиками безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування.

Бойових втрат серед військовослужбовців ЗСУ немає, ідеться у вечірньому зведенні.

В угрупованні «ЛНР» про бойові дії 5 серпня не повідомляли.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинуватили в пошкодженні чотирьох будинків унаслідок обстрілу околиці Донецька.

«Я вважаю, що якщо ти живеш на території Донбасу сьогодні, тимчасово окупованому, і ти вважаєш, що це діло праве і нам у Росію, що ми росіяни – це велика помилка залишатися жити на Донбасі», – сказав Зеленський ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Зеленський порадив виїжджати в Росію українцям із Донбасу, які вважають себе росіянами

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

Із 00:01 27 липня 2020 року на Донбасі набрала чинності чергова домовленість про «повне та всеосяжне припинення вогню», яка формально чинна й далі, попри численні порушення її російськими гібридними силами. Ці сили порушують її, як і всі попередні такі домовленості, практично щодня, внаслідок чого українські військові час від часу – і останнім часом дедалі частіше – зазнають поранень чи й гинуть.

За даними української делегації в Тристоронній контактній групі, за рік дії режиму припинення вогню на Донбасі зафіксували 1995 обстрілів, загинули 45 військових, 163 – поранені.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

Ще новини

Leave a Comment