Заходи ПЦУ з нагоди хрещення Руси-України завершилися без порушень – поліція Києва

Масові заходи, організовані 28 липня в центрі Києва Православною церквою України, відбулися без порушень громадського порядку. Про це інформує відділ комунікації поліції Києва.

«Станом на 14:00 масові заходи в центрі столиці відбулися без порушень громадського порядку та завершені. Правоохоронці продовжують нести службу та забезпечувати правопорядок», – ідеться в повідомленні.

Урочисті служби Божі очолює предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

ПЦУ проводить урочистості з нагоди річниці хрещення Руси-України

Православна церква України (ПЦУ), на відміну від УПЦ (МП), цього року вирішила відмовитися від багатотисячної хресної ходи з нагоди 1033-ї річниці хрещення Руси-України.

Глава держави також повідомив про готовність України до нової хвилі захворювання восени ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Зеленський розкритикував заходи безпеки проти COVID-19 під час хресного ходу

Президент України Володимир Зеленський заявив про недостатні заходи безпеки проти коронавірусної інфекції нового типу під час проведення хресної ходи, організованої УПЦ (МП) 27 липня в Києві.

Адепти Української православної церкви (Московського патріархату) провели 27 липня на Володимирській гірці в Києві молебень із нагоди 1033-ї річниці хрещення Русі. Лише незначна частина учасників урочистостей мала на обличчях захисні маски. За оприлюдненими даними Національної поліції, на хресну ходу УПЦ (Московського патріархату) зібралися близько 55 тисяч громадян.

Україна, Київ, 27 липня 2021 року. Хресна хода Української православної церкви (Московського патріархату) в Києві ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Хода УПЦ (МП) і два з половиною роки України з томосом

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

Ще новини

Leave a Comment