СБУ: на Івано-Франківщині ліквідували «потужну проросійську ботоферму»

Служба безпеки України в Івано-Франківській області заявляє, що ліквідувала організовану місцевим жителем ботоферму, яка виконувала завдання замовників із Росії.

«Організував її місцевий житель, спеціаліст з інформаційних та телекомунікаційних технологій. Тільки від початку року він використав для реєстрації фейкових акаунтів майже 12 тисяч SIM-карток українських та російських мобільних операторів. Ботоферма працювала, здебільшого, у соцмережах, месенджерах та електронних гаманцях», – повідомили в СБУ.

За повідомленням, замовниками послуг були, в основному, клієнти з Росії, і використовували «потужності» ботоферми, коли потрібні були «масштабні спотворення реального стану речей».

«В основному, це «накрутка» кількості переглядів, вподобань, коментарів у соціальних мережах і відеохостингах. «Розрахунки» велися в рублях», – повідомили в СБУ.

Наразі тривають слідчі дії. У СБУ кажуть, що після завершення експертиз планують оголосити жителю Івано-Франківщини підозру у несанкціонованому втручанні в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку.

В СБУ кажуть, що куратором мережі став кадровий офіцер ФСБ Віталій Король ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

СБУ повідомляє про викриття «агентурної мережі ФСБ» на Херсонщині

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

Ще новини

Leave a Comment