Південнокорейський телеканал вибачився за зображення Чорнобиля при представленні України на відкритті Олімпіади

Південнокорейський телеканал MBC попросив вибачення за використання некоректних зображень для представлення країн під час відкриття літніх Олімпійських ігор-2020 у Токіо. Зокрема, Україну телеканал представив зображенням Чорнобильської катастрофи.

Як пише Guardian, для деяких країн канал підібрав дивні зображення, для інших – стереотипні: спортсменів Великої Британії супроводжували фотографією королеви, а Сальвадор, де криптовалюта є законним платіжним засобом, – символом біткойна. MBC використав фотографію Дракули для Румунії, піцу для Італії і лосося для Норвегії.

Деякі зображення, як і те, що було обране для представлення України, викликали критику. Маршаллові острови були представлені як «колись ядерний полігон для Сполучених Штатів». Спортсменів Гаїті супроводжував коментар «політична ситуація затьмарена вбивством президента», а Сирії – що вона відома «підземними ресурсами», а також, що «громадянська війна там триває вже 10 років».

Після негативної реакції в соціальних мережах телеканал вибачився. «Недоречні зображення та підписи були використані для деяких історій, – йдеться у повідомленні MBC. – Ми просимо вибачення в країн, зокрема в України, і в наших глядачів».

Церемонія відкриття літніх Олімпійських ігор 2020 року відбулася у Токіо 23 липня. Олімпіада почалася на рік пізніше, ніж планувалося. Її проведення перенесли через пандемію коронавірусної інфекції COVID-19.

Церемонія пройшла за участі менше ніж тисячі людей на Олімпійському стадіоні, що вміщує 68 тисяч глядачів.

Олімпіада-2020: церемонія відкриття Ігор у Токіо (фоторепортаж)
ФОТОГАЛЕРЕЯ:

Олімпіада-2020: церемонія відкриття Ігор у Токіо (фоторепортаж)

У Токіо 23 липня на майже порожньому стадіоні відбулася урочиста церемонія відкриття літніх Олімпійських ігор 2020 року

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

Ще новини

Leave a Comment