Житлові субсидії за травень-червень будуть виплачені найближчим часом – Мінсоцполітики

У Міністерстві соціальної політики України запевнили, що «найближчим часом» громадяни отримають належні їм суми житлової субсидії за травень-червень поточного року у повному обсязі.

«Органами соціального захисту населення проведено перепризначення житлових субсидій в автоматичному режимі для домогосподарств, які її одержували в опалювальному періоді 2020-2021 років. Наразі Мінсоцполітики отримало заявку на потребу в коштах для фінансування перепризначених субсидій за травень та червень поточного року і перераховує відповідні кошти в регіони для проведення відповідних виплат», – йдеться в повідомленні.

За даними відомства, оскільки вартість отримуваних житлово-комунальних послуг в неопалювальний період зменшується, середній розмір субсидії за ці місяці становить близько 290 гривень на місяць.

Раніше Мінсоцполітики повідомляло, що субсидії автоматично призначать понад 2,5 мільйонам одержувачів.

Нові зміни дозволять перепризначати субсидії без подання відповідної заяви, за деякими винятками, кажуть в уряді


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Уряд спростив процедуру отримання субсидії – прем’єр

У квітні уряд зробив жорсткішими вимоги при наданні житлових субсидій. Були переглянуті окремі критерії майнового і матеріального стану при наданні житлових субсидій, зокрема здійснення дороговартісних покупок, наявності рухомого й нерухомого майна, депозитів тощо.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

Ще новини

Leave a Comment