Міноборони Нідерландів заявило, що літаки Росії спровокували небезпечну ситуацію в Чорному морі біля фрегата Evertsen

У Міноборони Нідерландів 29 червня повідомили, що 24 червня російські винищувачі створили небезпечну ситуацію біля фрегата ВМС країни Evertsen в Чорному морі.

«Озброєні російські військові літаки спровокували небезпечну ситуацію в Чорному морі біля HNLMS Evertsen минулого четверга. Літак неодноразово пролітав на небезпечно низькій висоті над судном і поруч з ним і виконував імітаційні атаки. Під час цих переслідувань HNLMS Evertsen перебував у міжнародних водах», – мовиться у повідомленні.

У міністерстві повідомили також, що в цей час фрегат Evertsen був у складі британської ударної групи авіаносців, яка в той час здійснювала патрулювання в цьому районі.

Міністр оборони Нідерландів Анк Бейлевелд-Схоутен назвала дії Росії «безвідповідальними».

«Evertsen має повне право там плисти. Немає виправдання таким агресивним діям, які без потреби збільшують ймовірність нещасних випадків», – зазначив він, додавши, що влада обговорить це питання з Росією на дипломатичному рівні.

Британський есмінець «Дефендер». Чи був обстріл? Будь ласка, зачекайте Embed share

Британський есмінець «Дефендер». Чи був обстріл?

Embed share The code has been copied to your clipboard. width px height px

The URL has been copied to your clipboard

No media source currently available

0:00 0:27:32 0:00 ЗАВАНТАЖИТИ

Раніше капітан першого рангу, заступник командира 65-ї оперативної групи 6-го флоту ВМС США Кайл Хант у відповідь на заклики Росії на адресу США не брати участь у багатонаціональних військових навчаннях «Sea Breeze-2021» заявив, що США мають право тренуватися у міжнародних водах Чорного моря.

24 червня російські медіа, зокрема РБК та ТАСС, заявили, що Росія обстріляла британський корабель поблизу узбережжя Криму. Британське Міністерство оборони заперечило: ніхто в ракетний есмінець не стріляв і бомби не скидав, це росіяни влаштували військові навчання неподалік Севастополя.

Пізніше в мережі з’явилося відео журналіста телеканалу BBC, який перебував на борту «Дефендера». На ньому було чути далекі постріли й видно, як на дуже близькій відстані пропливає російський корабель та пролітають винищувачі.

На відео, які вже оприлюднило Міністерство оборони Росії чути розмови між російськими та британськими кораблями. На записах ФСБ погрожує артилерійською зброєю і вимагає, щоб есмінець вийшов з територіальних вод. Натомість у відповідь командування HMS Defender повторює, що перебуває в територіальних водах України, нічого не порушує і змінювати маршруту не буде.

Telegram Google News <![CDATA[ .st0{fill:#20A565;} .st1{fill:#EA473A;} .st2{fill:#FFC516;} .st3{fill:#4E8DF5;} ]]> Twitter

Ще новини

Leave a Comment