ООС: іще один загиблий український військовий, понад півтора десятка порушень перемир’я

У пресслужбі Об’єднаних сил, що ведуть операцію проти російських гібридних сил на окупованій частині Донбасу, повідомили про чергові порушення перемир’я з боку противника, внаслідок яких загинув український військовослужбовець.

За цим повідомленням, за добу 26 червня таких порушень зафіксовано 15 і ще одне вже 27 червня, станом на 7-у годину. Уранці 26 червня внаслідок обстрілу один український військовий зазнав уламкового поранення, несумісного з життям.

Обстріли, в багатьох випадках із застосуванням мінометів калібру 120 міліметрів і артилерії калібру 122 міліметри, відбувалися по всій лінії фронту. На обстріли противника українські військові відкривали вогонь у відповідь, мовиться в повідомленні без дальших уточнень.

Також повідомляється про проліт через лінію розмежування російського безпілотника «Орлан-10», який, як мовиться в повідомленні, був вчасно придушений засобами радіоелектронної боротьби, але, найімовірніше, не збитий чи виведений із ладу, про що не згадано, а лише змушений повернутися.

Як заявили військові, про всі дії противника українська сторона в СЦКК повідомила представників СММ ОБСЄ через встановлений координаційний механізм.

«Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил повністю контрольована українськими військовими», – запевнили в пресслужбі.

У підтримуваному і скеровуваному Росією незаконному збройному сепаратистському угрупованні «ДНР», що як елемент російських гібридних сил захопило частину Донецької області і визнане в Україні терористичним, заявили про сім обстрілів із боку української сторони в відповідь і поранення мирної мешканки на околиці окупованої Горлівки; доказів, що жінка могла бути поранена внаслідок обстрілу українськими військовими, бойовики не навели.

В аналогічному угрупованні «ЛНР», що захопило частину Луганської області, своїх заяв про становище на фронті за день не робили.

Обидва угруповання також нічого не згадали про свої можливі втрати.

Telegram Google News <![CDATA[ .st0{fill:#20A565;} .st1{fill:#EA473A;} .st2{fill:#FFC516;} .st3{fill:#4E8DF5;} ]]> Twitter

Із 00:01 27 липня 2020 року на Донбасі набрала чинності чергова домовленість про «повне та всеосяжне припинення вогню», яка формально чинна й далі, попри численні порушення її російськими гібридними силами. Ці сили порушують її, як і всі попередні такі домовленості, за рідкісними винятками практично щодня, внаслідок чого українські військові час від часу зазнають поранень чи й гинуть.

На цей час, за повідомленнями і підрахунками Радіо Свобода, внаслідок обстрілів противника й підривів на вибухових пристроях протягом нинішнього перемир’я загинули принаймні 42 українські військовослужбовці, ще принаймні майже 115 були поранені чи зазнали бойових травм.

У Збройних силах України на запит Радіо Свобода повідомляли, що за час перемир’я і станом на 5 травня 34 військовослужбовці ЗСУ загинули і 107 військових зазнали поранень «під час бойової обстановки», не уточнивши, які втрати залічують до цього розряду (після цієї дати внаслідок обстрілів ще шестеро військових загинули і 16 були поранені, тобто нинішній баланс мав би складати 40 загиблих і 123 поранених). У це число також не входять можливі втрати інших українських силових структур.

Ще новини

Leave a Comment