На олімпійських локаціях у Токіо заборонять алкоголь

На Олімпійських іграх у Токіо заборонять вживати алкогольні напої. Про це повідомив президент оргкомітету Сейко Хашимото.

За його словами, таке рішення ухвалили, щоб зменшити стурбованість громадськості щодо безпеки Ігор.

Хашимото додав, що один зі спонсорів Олімпіади, Asahi Breweries, погодився з рішенням організаторів змагань.

Спочатку Олімпійські ігри мали пройти влітку 2020 року. Однак через пандемію змагання були перенесені на рік, зберігши назву Токіо-2020 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Факти про Олімпійські ігри в Токіо і коронавірус

Олімпійські ігри проходитимуть із глядачами на трибунах, проте їх число буде обмежене. Рішення про це ухвалили організатори за підсумками переговорів за участю влади Японії і Токіо і Міжнародного олімпійського комітету.

На кожне зі змагань будуть допускати не більше ніж 10 тисяч глядачів, щоб трибуни не були заповнені більш ніж на 50 відсотків. Від глядачів будуть вимагати дотримання соціальної дистанції та інших заходів запобігання поширенню інфекції. При цьому проходження тестування обов’язковим не буде.

гри зможуть відвідати тільки глядачі, які живуть в Японії. В’їзд у країну для іноземних уболівальників закритий, а розмір спортивних делегацій скорочений.

Голова МОК Томас Бах заявив 21 червня, що рівень вакцинації серед спортсменів й офіційних осіб, які будуть жити в Олімпійському селищі, вже зараз перевищив 80 відсотків.

Організатори Ігор, які були перенесені з минулого року і офіційно вважаються Олімпіадою-2020, зіткнулися з масовими протестами. Противники проведення Олімпіади вимагають її скасувати, посилаючись на ризики, пов’язані з епідемією, і великі витрати, які лягають на плечі організаторів.

Влада Японії попередила: в разі, якщо поширення коронавірусу прискориться, і в Токіо доведеться запроваджувати надзвичайний стан, Ігри можуть пройти без глядачів, або їхній ліміт буде скорочений. Остаточне рішення буде ухвалене після 12 липня.

Telegram Google News <![CDATA[ .st0{fill:#20A565;} .st1{fill:#EA473A;} .st2{fill:#FFC516;} .st3{fill:#4E8DF5;} ]]> Twitter

Ще новини

Leave a Comment