78 людей у лікарні. Мерія Харкова закликала заклади, де отруїлися люди, допомогти в лікуванні

Харківська міська рада закликала власників ресторанів, де масово отруїлися люди, допомогти в їх лікуванні.

«Харківська міська рада пропонує власникам мережі закладів «Якіторія» і «Мафія» взяти участь у лікуванні відвідувачів, які у них отруїлися. Зокрема, для лікування пацієнтів необхідні такі препарати, як фізіологічні розчини, антибіотики та інші ліки, які були витрачені у великих обсягах за останні дні в результаті господарської діяльності цих ресторанів», – йдеться в повідомленні міської ради 19 червня.

Заклади на цей заклик наразі не реагували.

За останніми даними мерії, з отруєнням після відвідування цих закладів громадського харчування вже шпиталізовані 78 людей. Зокрема, шістьох хворих доправили цієї ночі у міську лікарню №3, ще одна людина госпіталізована в Краснокутську за місцем проживання.

Також дорослі і діти, які отруїлися в кафе, проходять лікування у Міській клінічній лікарні №31 і Міській дитячій клінічній лікарні №19. Всім поставили діагноз – ентероколіт.

Вранці 19 червня ДСНС повідомляла про 67 постраждалих. У Харківському обласному лабораторному центрі заявляли, що захворілі пов’язують свій стан зі вживанням готових страв, переважно суші.

За даними місцевих ЗМІ, люди почали скаржитися на погане самопочуття 16 червня.

Telegram Google News <![CDATA[ .st0{fill:#20A565;} .st1{fill:#EA473A;} .st2{fill:#FFC516;} .st3{fill:#4E8DF5;} ]]> Twitter

Ще новини

Leave a Comment