Нелегальний трафік ліків на окупований Донбас – СБУ викрила злочинну групу

У Службі безпеки України повідомили про блокування каналу постачання лікарських засобів бойовикам угруповання «ДНР».

«Зловмисники використовували механізм «перерваного транзиту», коли вантаж ніби призначено для Грузії, а насправді постачається на тимчасово окуповані території. У межах кримінального провадження співробітники СБУ провели низку обшуків за місцями діяльності зловмисників. На території Дніпропетровської та Харківської областей вилучено 1 тонну лікарських засобів загальною вартістю 1,9 млн грн, 18 тонн косметичних виробів вартістю 800 тис. грн, товарно-супровідні документи щодо зовнішньо-економічної діяльності», – йдеться в повідомленні СБУ.

За даними відомства, організували оборудку мешканці Дніпропетровської області.

«Зловмисники вивозили медикаменти через митні пости на Східній Україні. Наразі учасникам схеми готується повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (сприяння терористичній організації)», – йдеться в повідомленні.

Слідчо-оперативні заходи тривають.

Сховок знайшли на подвір’ї дачної садиби у Покровському районі, яку раніше відвідував бойовик, кажуть в СБУ ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Снайперський схрон бойовика угруповання «ДНР»: СБУ повідомила про виявлені засоби ураження

Telegram Google News <![CDATA[ .st0{fill:#20A565;} .st1{fill:#EA473A;} .st2{fill:#FFC516;} .st3{fill:#4E8DF5;} ]]> Twitter

Ще новини

Leave a Comment