ВАКС заочно обрав запобіжний захід колишній співробітниці «Приватбанку» – САП

Вищий антикорупційний суд України заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для колишньої керівниці одного з підрозділів банківської установи – підозрюваної у справі «Приватбанку», повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За повідомленням, такий крок дасть змогу оголосити підозрювану в міжнародний розшук через Інтерпол.

У прокуратурі нагадали, що здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за підозрою колишніх топменеджерів «Приватбанку».

В ОАСК зазначили, що предметом позовів є визнання протиправними дій та зобов’язання вчинити дії ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Олександр Дубілет позивається до МВС – суд

«Так, у рамках досудового розслідування встановлено, що у грудні 2016 року, за день до визнання «Приватбанку» неплатоспроможним, вказані особи на підставі неправдивих документів виплатили коштом банку понад 136,89 мільйона гривень на користь пов’язаної з банком юридичної особи», – йдеться в повідомленні.

Дії вказаних осіб кваліфікують за статтею «розтрата і пособництво в розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах».

Верховна Рада ухвалила відповідний закон 13 травня 2020 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Господарський суд закрив провадження за позовом Дубілета, застосувавши норми «банківського» закону

«Колишньому голові правління додатково інкриміновано складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, в тому числі таке, що спричинило тяжкі наслідки, вчиненому за попередньою змовою групою осіб», – додали у САП.

Досудове розслідування у провадженні триває.

У САП не назвали імені підозрюваної, проте, за даними ЗМІ, йдеться про Олену Бичихіну, яку в травні оголосило в розшук Національне антикорупційне бюро за іншим епізодом справи: про розтрату 8,2 мільярда гривень «Приватбанку».

Загалом, за даними НАБУ, до кримінальної відповідальності в обох епізодах притягнуто п’ятеро осіб: колишній голова правління «Приватбанку», два його заступники і два керівники департаментів. Ексочільник «Приватбанку» є підозрюваним в обох епізодах.

Колишнього заступника голови «Приватбанку» Володимира Яценка звільнили з-під варти після внесення застави в лютому ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

З експосадовця «Приватбанку» Яценка зняли електронний браслет через «технічні причини» – САП

Telegram Google News <![CDATA[ .st0{fill:#20A565;} .st1{fill:#EA473A;} .st2{fill:#FFC516;} .st3{fill:#4E8DF5;} ]]> Twitter

Ще новини

Leave a Comment