Уряд планує скоротити кількість державних службовців на 10% – Шмигаль

Кабінет міністрів планує скоротити кількість співробітників центральних органів виконавчої влади і їхніх представництв у регіонах, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль 11 червня.

«Уряд робить важливі кроки для завершення реформи держуправління. У межах цієї ініціативи гранична чисельність державних службовців ЦОВВ та їхніх територіальних підрозділів повинна зменшитись приблизно на 10%», – написав голова уряду в своєму Телеграмі.

Він додав, що наразі в роботі перебуває законопроєкт про рефому системи оплати праці державних службовців.

Читайте також: Шмигаль зустрівся з патріархом Грузинської православної церкви, визнання від якої домагається Київ і ПЦУ

«Це унеможливить виплати надбавок посадовцям за суб’єктивним принципом та підвищить престиж держслужби», – вважає Шмигаль.

За його словами, нову фінансову модель запровадять спершу в секретаріаті Кабінету міністрів, Міністерстві фінансів та Національному агентстві з питань державної служби.

У грудні 2020 року Верховна Рада ухвалила зміни до закону «Про державну службу», які дозволяють залишатися на держслужбі особам, які досягли 65 річного віку.

Основна причина, через яку ініціативу відклали на два роки, – неготовність банківської інфраструктури і систематичне закриття банківських відділень, заявили в «Укрпошті»


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Кабмін скасував обов’язкову виплату пенсій на картки – «Укрпошта»

Telegram


Google News

<![CDATA[
.st0{fill:#20A565;}
.st1{fill:#EA473A;}
.st2{fill:#FFC516;}
.st3{fill:#4E8DF5;}
]]>


Twitter

Ще новини

Leave a Comment