Бойовики минулої доби здійснили на Донбасі 5 обстрілів, втрат у ЗСУ немає – штаб ООС

Підтримувані Росією бойовики минулої доби 5 разів обстріляли позицій українських військових, повідомили 2 червня в пресцентрі операції Об’єднаних сил.

Бойових втрат у лавах ЗСУ не зафіксовано, ідеться в ранковому зведенні.

За даними штабу, порушень режиму припинення вогню з початку поточної доби не було.

В угрупованні «ДНР» про бойові дії 1 червня не повідомляли.

В угрупованні «ЛНР» звинуватили українських військових у двох обстрілах.

По данным следствия, Даша Каземирова погибла из-за обстрела гибридных сил России 28 мая 2018 года ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Загиблій від міни дівчинці з Торецька відкрили меморіальну дошку на її школі (рос.)

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

Із 00:01 27 липня 2020 року на Донбасі набрала чинності чергова домовленість про «повне та всеосяжне припинення вогню», яка формально чинна й далі, попри численні порушення її російськими гібридними силами. Ці сили порушують її, як і всі попередні такі домовленості, практично щодня, внаслідок чого українські військові час від часу – і останнім часом дедалі частіше – зазнають поранень чи й гинуть.

На що піде Росія після Донбасу? Будь ласка, зачекайте Embed share

На що піде Росія після Донбасу?

Embed share The code has been copied to your clipboard. width px height px

The URL has been copied to your clipboard

No media source currently available

0:00 0:13:01 0:00 ЗАВАНТАЖИТИ

Як повідомило Управління зв’язків з громадськістю Збройних сил України на запит Радіо Свобода, з моменту оголошення режиму припинення вогню 27 липня 2020 року і до 5 травня 2021 року в районі проведення операції Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей загинули (померли) 99 військовослужбовців. З цієї кількості 34 військових загинули «під час бойової обстановки», зазнали поранень 190 військовослужбовців, уточнили в ЗСУ.

Росія у конфлікті на Донбасі

Протягом семи років Росія заперечує свою участь у війні на Донбасі, заявляючи, що у захопленні українських міст могли брати участь хіба що російські добровольці. Західні та українські спільноти розслідувачів і журналісти виявили численні факти підтримки конфлікту з боку Росії: були поіменно встановлені понад 2 тисячі російських військових, що воювали на Донбасі, 50 типів зброї російської армії, артилерійські обстріли з російської території та медалі за бойові операції на українській території, а українське слідство веде кримінальні справи проти офіцерів, які керували обстрілом Маріуполя, та російських громадян, які підозрюються у катуваннях людей.

Telegram Google News <![CDATA[ .st0{fill:#20A565;} .st1{fill:#EA473A;} .st2{fill:#FFC516;} .st3{fill:#4E8DF5;} ]]> Twitter

Ще новини

Leave a Comment