Україна уклала контракт на виведення супутника «Січ-2-30» на орбіту – Уруський

Конструкторське бюро «Південне» уклало контракт на виведення на орбіту супутника «Січ-2-30» з компанією ISILAUNCH з Нідерландів. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

Запускатимуть супутник з пускового майданчика компанії SpaceX.

«Саме ISILAUNCH має відповідну угоду з цієї американською компанією, якою уповноважена на продаж послуг з виведення супутнього корисного навантаження на даному ракетоносію та надання відповідних інжинірингових послуг та матеріальної частини», – зазначив Уруський.

Він додав, що за контрактом вже сплатили аванс. Запустити супутник «Січ-2-30» планують у грудні 2021 року. Резервна дата – січень 2022 року.

«Запуск і подальше використання даного супутника дадуть змогу вирішувати багато актуальних завдань соціально-економічного, екологічного, інформаційного, наукового та освітнього характеру, а також забезпечити реалізацію інтересів держави у сфері національної безпеки та оборони», – наголосив міністр.

"; //parse XFBML, because it is not nativelly working onload if (!fbParse()) { var c = 0, FBParseTimer = window.setInterval(function () { c++; if (fbParse()) clearInterval(FBParseTimer); if (c === 20) { //5s max thisSnippet.innerHTML = "Facebook API failed to initialize."; clearInterval(FBParseTimer); } }, 250); } } }; thisSnippet.className = "facebookSnippetProcessed"; if (d.readyState === "uninitialized" || d.readyState === "loading") window.addEventListener("load", render); else //liveblog, ajax render(); })(document);

Ще новини

Leave a Comment