У Києві на показі фільму «Будьмо Гей. Діалоги про гідність» вчинили напад на ґрунті гомофобії – поліція

На закритому преспоказі фільму «Будьмо Гей. Діалоги про гідність» у Києві було вчинено напад на активістів на грунті гомофобії. Про це повідомили Радіо Свобода у пресслужбі Шевченківського райвідділу національної поліції Києва.

«Дійсно, був такий факт. На місці працювала слідчо-оперативна група Шевченківського управління поліції. Наразі розпочато кримінальне провадження за статтею 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство)», – заявили в поліції.

У пресслужбі розповіли, що правоохоронці нікого не затримали у межах цього провадження.

У громадській організації «КиївПрайд» зазначили, що 27 травня о 19:00 до Dialog Hub, де відбувався показ фільму, прийшли близько п’ятнадцяти молодиків і дівчат у масках з черепами та фашистським символами разом із чорними прапорами з логотипом Solaris.

Торік «Марші рівності» у Києві проводили у форматі онлайн ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Цьогорічний «Марш рівності» в Києві відбудеться у вересні – організатори

«Гості» влаштувалися під вікнами закладу та увімкнули на гучномовці психоделічну музику. Вони стукали у вікна та з півгодини тероризували присутніх гучною музикою. Після цього агресивно налаштовані молодики розбили вікно та закинули фаєр та шашку зі сльозогінним газом. Згодом відразу втекли», – розповіли у КиївПрайд.

В організації додали, що усі 20 гостей мають легкі опіки очей та кашель, що не зникав близько години.

За даними Агентства ЄС із фундаментальних прав (FRA), приблизно 40 відсотків представників ЛГБТ в країнах Євросоюзу за останній час стикалися з агресією на свою адресу, а шість людей цієї групи з 10 бояться публічно тримати партнера за руку.

Акція протесту під Офісом президента проти вироку Сергію Стерненку, Київ, 27 лютого 2021 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

На активістів у першому кварталі 2021-го нападали частіше, ніж за аналогічний період торік – Zmina

Telegram Google News <![CDATA[ .st0{fill:#20A565;} .st1{fill:#EA473A;} .st2{fill:#FFC516;} .st3{fill:#4E8DF5;} ]]> Twitter

Ще новини

Leave a Comment