В офісі Зеленського назвали винних у зростанні цін на автозаправках

Заступниця керівника Офісу президента Юлія Свириденко провела зустріч з представниками основних операторів ринку нафтопродуктів України, повідомляє 18 травня офіційний сайт глави держави.

«Під час розмови в Офісі президента учасники зустрічі зазначили, що зростання цін на заправках зумовлене як подорожчанням сировини на світових ринках, так і нелегальним ринком нафтопродуктів всередині країни, а також системним ухиленням від сплати податків нафтопереробниками. Це призводить до того, що компанії, які працюють на ринку прозоро, програють конкуренцію за споживача менш доброчесним постачальникам пального», – ідеться в повідомленні.

Уряд України вирішив регулювати ціни на бензин, але дав роз'яснення, що це не стосується преміального пального


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«95 скасував 95»: які реакції на рішення уряду регулювати ціни на пальне?

Раніше цього тижня дві мережі автозаправних станцій повідомили, що відновлюють продаж преміальних категорій пального після роз’яснення Міністерства економіки, торгівлі та сільського господарства про максимальну торговельну надбавку.

Читайте також: Дві мережі АЗС призупинили продаж преміального палива через держрегулювання цін

Напередодні Мінекономіки заявило, що раніше запроваджене регулювання максимальної торгівельної надбавки на продаж пального в роздріб не поширюється на «брендове преміальне» пальне з покращеними показниками якості».

Уряд постановою від березня 2021 року запровадив тимчасове (на час карантину) державне регулювання роздрібних цін на бензин А-92, А-95 і дизельне пальне, що реалізується на АЗС шляхом декларування їх збільшення. Постанова, що набула чинності 15 травня, передбачає граничні рівні торговельної надбавки до середньої ціни дизельного палива не вище ніж 7 гривень за літр і бензину – не вище ніж 5 гривень за літр.

Загалом щонайменше чотири мережі повідомили, що зупиняють продаж пального, вказаного в постанові, через його збитковість.

Читайте також: «Євробляхи», пільги і закон: що чекає на автовласників

У «Європейській Бізнес Асоціації» назвали ініціативи «неприйнятними в цивілізованій європейській країні», та заявили, що вони «сприятимуть ще більшій тінізації ринку».

У Мінекономіки заявили, що введення тимчасового державного регулювання цін на продаж через мережі АЗС бензинів А-92, А-95 і ДТ шляхом встановлення граничної торговельної надбавки необхідне для запобігання зловживань суб’єктами господарювання та доступності для населення цієї продукції.

Telegram


Google News

<![CDATA[
.st0{fill:#20A565;}
.st1{fill:#EA473A;}
.st2{fill:#FFC516;}
.st3{fill:#4E8DF5;}
]]>


Twitter

Ще новини

Leave a Comment