Суд розпочав розгляд касаційної скарги генерала Назарова, засудженого за катастрофу літака Іл-76

17 травня Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду розпочав розгляд касаційної скарги колишнього начальника штабу – першого заступника керівника АТО генерал-майора Віктора Назарова у справі про катастрофу Іл-76.

У суді військовий та його захист вимагають скасувати рішення судів перших двох інстанцій – Павлоградського районного та Дніпровського апеляційного – щодо визнання Назарова винним у службовому недбальстві, яке призвело до збиття літака бойовиками й загибелі військових, й засудження його до 7 років ув’язнення.

Разом з тим, як повідомив Радіо Свобода адвокат потерпілих Віталій Погосян, він і родичі загиблих наполягають на залишенні вироку Назарову без змін.

Катастрофа Іл-76: чому Росія змогла збити український літак під Луганськом? (відео) Будь ласка, зачекайте Embed share

Катастрофа Іл-76: чому Росія змогла збити український літак під Луганськом? (відео)

Embed share The code has been copied to your clipboard. width px height px

The URL has been copied to your clipboard

No media source currently available

0:00 0:43:48 0:00 ЗАВАНТАЖИТИ

Віктор Назаров наразі на волі, адже раніше Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду зупинив виконання йому вироку через подання ним касаційної скарги.

«Якщо вирок набуде чинності, тоді його візьмуть під варту», – зазначив Погосян.

Сьогодні у суді були присутні 12 членів родин загиблих.

Суд оголосив перерву в розгляді справи. Продовження слухання запланували на 18 травня.

Раніше, 11 грудня 2020 року, Дніпровський апеляційний суд відхилив апеляцію генерала Віктора Назарова, якого суд першої інстанції засудив до 7 років ув’язнення через службову недбалість, яка призвела до збиття літака Іл-76 і загибелі українських військових 2014 року. Він залишив рішення Павлоградського райсуду області, ухвалене в березні 2017 року, без змін. Віктор Назаров тоді не визнав провини і заявив, що подаватиме на касацію.

14 червня 2014 року у Луганському аеропорту російські бойовики збили літак Іл-76. На борту було 40 бійців 25 окремої повітряно-десантної бригади та 9 членів екіпажу, усі вони загинули.

Telegram Google News <![CDATA[ .st0{fill:#20A565;} .st1{fill:#EA473A;} .st2{fill:#FFC516;} .st3{fill:#4E8DF5;} ]]> Twitter

Ще новини

Leave a Comment