Минула доба на Донбасі: двоє військових загинули, один – поранений

Двоє українських військових загинули, один поранений і перебуває у тяжкому стані внаслідок обстрілів, які підтримувані Росією бойовики здійснили на Донбасі минулої доби, повідомляє пресцентр операції Об’єднаних сил.

Загалом, за даними військових, 6 травня бойовики здійснили 16 порушень режиму припинення вогню: неподалік Луганського, Новгородського, Південного, Пищевика, Шумів, Талаківки, Новотошківського, Зайцева, Новотроїцього, Пісків.

Обстріли велися із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го та 82-го калібрів, великокаліберних кулеметів, автоматичних станкових і станкових протитанкових гранатометів, стрілецької зброї, ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів.

За даними Офісу генпрокурора, наразі встановлено понад 250 випадків катувань військовослужбовців та цивільних у згаданій «в’язниці «ДНР» ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Прокуратура: двом бойовикам оголосили підозру в катуванні українських військових

«На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь. Про дії збройних формувань Російської Федерації Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ», – йдеться в повідомленні.

Станом на 7 годину ранку 7 травня зафіксовано п’ять порушень режиму припинення вогню, зокрема поблизу населеного пункту Південне бойовики здійснили дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2, додали в штабі ООС. Про втрати серед військових від початку доби 7 травня у пресцентрі ООС не повідомляють.

Підтримувані Росією бойовики з угруповання «ДНР» даних про обстріли станом на ранок 7 травня не дають, напередодні вони звинувачували українських військових в обстрілах околиць Донецька. В угрупованні «ЛНР» звинуватили українських військових у сімох обстрілах за минулу добу.

На що піде Росія після Донбасу? Будь ласка, зачекайте Embed share

На що піде Росія після Донбасу?

Embed share The code has been copied to your clipboard. width px height px

The URL has been copied to your clipboard

No media source currently available

0:00 0:13:01 0:00 ЗАВАНТАЖИТИ

Із 00:01 27 липня 2020 року на Донбасі набрала чинності чергова домовленість про «повне та всеосяжне припинення вогню», яка формально чинна й далі, попри численні порушення її російськими гібридними силами. Ці сили порушують її, як і всі попередні такі домовленості, практично щодня, внаслідок чого українські військові час від часу – і останнім часом дедалі частіше – зазнають поранень чи й гинуть.

Як повідомило Управління зв’язків з громадськістю Збройних сил України у відповідь на запит Радіо Свобода, з моменту оголошення режиму припинення вогню 27 липня 2020 року і до 20 квітня 2021 року в районі проведення операції Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей загинули (померли) 93 військовослужбовці.

З цієї кількості 33 військових загинули «під час бойової обстановки», уточнили в ЗСУ.

Telegram Google News <![CDATA[ .st0{fill:#20A565;} .st1{fill:#EA473A;} .st2{fill:#FFC516;} .st3{fill:#4E8DF5;} ]]> Twitter

Ще новини

Leave a Comment