Вітренко розповів, чи знизиться ціна на газ

Голова правління акціонерного товариства НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко заявив, що завжди виступав за економічно обґрунтовані ціни на газ, і планує на посаді створити умови, щоб економічно обґрунтована ціна була нижчою для споживачів, ніж є зараз. Про це Вітренко заявив в рамках першої пресконференції на посаді.

«Такі умови – це збільшення власного видобутку, і таке завдання буде поставлено перед «Укргазвидобуванням». Також ми будемо працювати над тим, щоб весь цей ланцюжок, як український газ видобувається і надходить до українських споживачів, був максимально прозорим, без посередників і надбудов», – сказав Вітренко.

Окрім того, за його словами, «Нафтогаз» планує використовувати всі юридичні можливості компанії, щоб російський «Газпром» «не зловживав своїм домінуючим становищем на ринку Східної і Центральної Європи», де Україна зараз купує газ, аби економічно обґрунтований рівень ціни на цьому ринку був нижчим.

Юрій Вітренко, новий очільник «Нафтогазу» та колишній виконавчий директор цієї компанії ще до свого призначення пропонував переглянути систему тарифоутворення на блакитне паливо


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Заміна Коболєва на Вітренка. Що буде з цінами на газ та зі збитком «Нафтогазу»

Компанія «Нафтогаз України» повідомила про 19 мільярдів гривень консолідованого збитку в 2020 році.

Водночас дивіденди та податкові платежі, сплачені групою в бюджет у 2020 році, становили 141 мільярд гривень.

У «Нафтогазі» наголосили, що спосіб, у який була ухвалена серія рішень щодо органів управління компанії, «демонструє повернення до практики ручного управління державними підприємствами»


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Звільнення Коболєва: «Нафтогаз» назвав маніпуляцією рішення уряду

За даними компанії, збитки через рекордно низькі ціни на газ у світі становили 11,9 мільярда гривень. Однак завдяки реалізації антикризової стратегії прибуток становив 12,6 млрд гривень.

У «Нафтогазі» зазначили, що на фінансові результати вплинули економічна криза через COVID-19 та низькі ціни на газ, боргова криза та перший рік звітування без прибутків газотранспортної мережі.

Питання ціни на газ актуальне і для подальшої співпраці з МВФ. Голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко раніше заявляв, що місія Міжнародного валютного фонду має запрацювати в Україні у квітні цього року, після того, як втратить чинність встановлена урядом гранична ціна на газ для населення.

Український олігарх Дмитро Фірташ з 2014 року в австрійських судах опирається екстрадиції до США за підозрою в хабарництві


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Дистанційне управління»: наскільки олігарх Дмитро Фірташ зберіг вплив в Україні?

Telegram


Google News

<![CDATA[
.st0{fill:#20A565;}
.st1{fill:#EA473A;}
.st2{fill:#FFC516;}
.st3{fill:#4E8DF5;}
]]>


Twitter

Ще новини

Leave a Comment