ОТУ «Північ»: бойовики під виглядом ЗСУ здійснили дистанційне мінування цивільного сектору Зайцева

Підтримувані Росією бойовики на Донбасі 12 квітня здійснили дистанційне мінування цивільного сектору населеного пункту Зайцеве забороненими Оттавською конвенцією протипіхотними мінами ПОМ-2 під виглядом дій українських військових, повідомляє оперативно-тактичне угруповання «Північ».

«Командування російсько-окупаційних військ, намагаючись скомпрометувати Збройні сили України, вдається до зухвалих дій і наражає на смертельну небезпеку цивільне населення… Особливість цих боєприпасів полягає в тому, що їх не можливо знешкодити без підриву. Україна, відповідно до згаданої Конвенції, до 2011 року під міжнародним наглядом знищила ці міни. А Росія, навпаки відмовилася підписати і ратифікувати Оттавську конвенцію – ці міни досі перебувають на озброєнні ЗС РФ», – йдеться в повідомленні.

В ОТУ «Північ» додали, що про дії збройних формувань Росії повідомили представникам ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін.

На ресурсах угруповання «ДНР» бойовики звинувачують ЗСУ в обстрілі околиць Горлівки.

Із 00:01 27 липня 2020 року на Донбасі набрала чинності чергова домовленість про «повне та всеосяжне припинення вогню». Останнім часом режим «тиші» постійно порушується. За даними президента Володимира Зеленського, який минулого тижня побував на Донбасі, від початку року там загинули 26 українських військових.

Ігор Романенко, генерал-лейтенант запасу, колишній заступник начальника Генштабу Збройних сил України ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Росія може почати наступ із півночі чи з півдня ‒ генерал Романенко

Читай нас в Google News

Підписатися

Росія у конфлікті на Донбасі

Протягом семи років Росія заперечує свою участь у війні на Донбасі, заявляючи, що у захопленні українських міст могли брати участь хіба що російські добровольці. Західні та українські спільноти розслідувачів і журналісти виявили численні факти підтримки конфлікту з боку Росії: були поіменно встановлені понад 2 тисячі російських військових, що воювали на Донбасі, 50 типів зброї російської армії, артилерійські обстріли з російської території та медалі за бойові операції на українській території, а українське слідство веде кримінальні справи проти офіцерів, які керували обстрілом Маріуполя, та російських громадян, які підозрюються у катуваннях людей.

Ще новини

Leave a Comment