В Умані посилили протиепідемічні заходи

В Умані Черкаської області на час святкування іудейського нового року Рош га-Шана посилили протиепідемічні заходи. Про це повідомили у Черкаській ОДА.

Зокрема на території, де проходитиме святкування, буде постійний контроль. Також місцева влада встановила щити з інформацією про заборону купання у водоймах.

На кількох вулицях, якими пересуваються прочани, нанесли маркування безпечної дистанції.

«Щоденно проводиться дезінфекція автомобілів Національної поліції, сміттєвозів, контейнерів для сміття та обладнаних для них майданчиків. З 8 вересня щоденно прибирають та миють шість вулиць в районі святкування, дезінфікують місця загального користування семи будинків КНП «Уманське РЕУ №3». Створені запаси деззасобів, антисептиків для рук, рідкого мила, спецодягу, засобів індивідуального захисту для працівників комунальних служб», – мовиться у повідомленні.

Як зазначили в ОДА, культові споруди забезпечені безконтактними термометрами, одноразовими рушниками, санітайзерами, антисептиками для рук, рідким милом, деззасобами.

На пункті пропуску «Нові Яриловичі» зібралася понад тисяча хасидів, які намагаються потрапити до України, попри заборону на в’їзд іноземців ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Кабмін вирішив закрити пункт пропуску «Нові Яриловичі», де зібралися хасиди

В Умані знаходиться могила цадика (праведника) Нахмана, засновника так званої брацлавської течії хасидизму, – одна з найшанованіших святинь і місце паломництва для представників цієї течії. Усі юдеї з цієї течії хасидизму вважають своїм обов’язком побувати хоча б раз у житті на могилі цадика Нахмана і вірять, що новий рік, який вони зустріли на святі Рош га-Шана в Умані, обов’язково буде для них щасливим.

Ще новини

Leave a Comment