СБУ повідомила, що заблокувала діяльність мережі пропагандистів із району проведення ООС

У районі проведення операції Об’єднаних сил кіберфахівці Служби безпеки України заблокували діяльність мережі сепаратистських інтернет-агітаторів, яку координувало так зване «Міністерство інформації» визнаного в Україні терористичним угруповання «ДНР», повідомив пресцентр СБУ.

«До групи входило 5 мешканців Маріуполя. За вказівками кураторів вони систематично розміщували деструктивні матеріали на сторінках у російських соцмережах, а також публікували заклики до порушення територіальної цілісності та конституційного ладу у місцевих спільнотах із понад 150 тисячами користувачів. Пропагандисти виправдовували російську агресію проти нашої країни, популяризували терористичні організації «Л/ДНР» та відокремлення південно-східних областей від України. Крім того зловмисники закликали до масових заворушень та акцій непокори», – йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, правоохоронці також розшукують з метою затримання спільників групи.

Трьом фігурантам повідомили про підозру за статтями «створення терористичної групи», «зловживання владою або службовим становищем» і «службове підроблення» ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

СБУ заявляє, що виявила механізм отримання бойовиками «ДНР» виплат із бюджету України

«Такі дії кваліфікуються як злочини проти основ національної безпеки. За діяльність, спрямовану на повалення конституційного ладу чи захоплення державної влади, а також посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, передбачена кримінальна відповідальність», – зазначили в СБУ.

СБУ періодично повідомляє про викриття агітаторів за повалення державного ладу і територіальної цілісності України.

Ще новини

Leave a Comment