Колишнього народного депутата Шепелева засудили до 7 років за втечу з-під варти – прокуратура

Деснянський районний суд Києва засудив колишнього народного депутата до семи років за втечу з-під варти, повідомив Офіс генерального прокурора. За даними ЗМІ, мова йде про депутата п’ятого та шостого скликань Олександра Шепелева.

За даними слідства, упродовж червня-липня 2014 року обвинувачений надав неправомірну вигоду інспектору Київського слідчого ізолятору, який виконував обов’язки начальника варти, за безперешкодне користування мобільним телефоном і створення таким чином умов для втечі.

«Потім, діючи за попередньою змовою з іншими особами, у тому числі конвоїрами СІЗО, він втік з Київської міської лікарні швидкої медичної допомоги», – заявили в прокуратурі.

Наразі колишній народний депутат перебуває під вартою. Прокурори підтримують обвинувачення у судах ще у низці кримінальних проваджень стосовно нього, зокрема, за фактами організації умисних вбивств, організації озброєної банди, заволодіння державними коштами, замаху на вбивство свідка обвинувачення, організації фальсифікації кримінальної справи.

Екс-депутат Олександр Шепелев, якого звинувачують у вбивстві правоохоронця в 2006 році, з лютого 2018 року перебуває під арештом за низкою інших статей ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Громадянин Ш і вбивство полковника: все, що треба знати про екс-депутата Шепелева

Олександр Шепелев двічі обирався до Верховної Ради за списками тодішнього Блоку Юлії Тимошенко. 2010 року його вилучили з фракції, і він перейшов у фракцію Партії регіонів, звідки невдовзі вийшов. На парламентських виборах 2012 року він невдало балотувався як самовисуванець у мажоритарному окрузі.

Через рік його затримали в Будапешті за підозрою української сторони в кількох злочинах. У травні 2014-го його екстрадували до України, а в червні він втік з-під варти.

У березні 2015 року Шепелева затримали в Росії. Згодом у Генпрокуратурі заявляли, що російська сторона відмовила у видачі підозрюваного Шепелева для притягнення до кримінальної відповідальності на території України. Про причини відмови не повідомили. У серпні 2016 року стало відомо про звільнення Шепелева з російського СІЗО.

У квітні 2017 року поліція Москви за запитом Інтерполу повторно затримала Шепелева. У лютому 2018-го українські правоохоронці затримали Шепелева вже біля Києва. За інформацією Генеральної прокуратури України, у нього виявили посвідчення співробітника «МДБ ДНР».

Його обвинувачують, зокрема, у причетності до вбивства полковника міліції Романа Єрохіна у 2006 році.

Ще новини

Leave a Comment