Зеленський доручив Шмигалю провести перевірку поводження в Україні з небезпечними матеріалами

Президент України Володимир Зеленський доручив прем’єр-міністру Дениса Шмигаля провести перевірку поводження в Україні з небезпечними матеріалами та вжиття заходів для запобігання надзвичайним ситуаціям. Такий лист президент скерував прем’єру з огляду на інцидент у Бейруті, заявили у Офісі президента.

«Прошу вас терміново забезпечити проведення оцінки стану поводження з небезпечними та вогнегасними речовинами, вибуховими матеріалами, виробами, відходами, добривами, які внаслідок притаманних їм властивостей за наявності певних факторів та обставин можуть створити загрозу життю і здоров'ю людей, навколишньому природному середовищу, та за результатами проведеної роботи вжити відповідних заходів реагування», – цитує пресслужба документ.

Як зазначається, Зеленський наголосив на необхідності розробки «нормативно-правових актів, що дадуть змогу реалізувати комплекс невідкладних дієвих заходів для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного характеру».

Один із співрозмовників Reuters розповів, що команда, яка перевіряла матеріали шість місяців тому, попереджала, що селітра може «підірвати весь Бейрут», якщо її не вилучити. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Попереднє розслідування вказує, що причиною вибуху у Бейруті була недбалість – Reuters

За останніми даними, внаслідок потужного вибуху, що стався в столиці Лівану 4 серпня, загинули 137 людей, ще десятки – вважають зниклими безвісти, щонайменше п’ять тисяч – поранені.

Слідчі продовжують працювати на місці вибуху, в районі порту Бейрута, щоб з’ясувати точну причину трагедії.

Вибух знищив частину порту і спричинив значні руйнування в центрі міста.

Ще новини

Leave a Comment