Китайська компанія і група DCH Олександра Ярославського подали до АМКУ заяву про купівлю «Мотор Січі»

Дочірня компанія китайської Beijing Skyrizon і DCH Group українського бізнесмена Олександра Ярославського 4 серпня спільно подали нову заяву в Антимонопольний комітет України (АМКУ) про купівлю акцій підприємства «Мотор Січ», ідеться в повідомленні Beijing Xinwei Technology Group Co., Ltd на Шанхайській фондовій біржі. Про це також 5 серпня інформує DCH Group.

Xinwei уточнює, що 4 серпня її дочірня компанія Beijing Skyrizon відкликала з Антимонопольного комітету заяву, яку вона раніше подавала спільно з державним концерном «Укроборонпром».

«У зв’язку зі змінами, що відбулися в основі ділового співробітництва між Beijing Skyrizon і його дочірніми підприємствами і ДК «Укроборонпром», Beijing Skyrizon провела переговори щодо співпраці в галузі авіаційних двигунів з компанією DCH Group Україна і її дочірніми компаніями, і дійшла згоди», – вказано в повідомленні.

Xinwei нагадує, що АМКУ 9 липня 2019 року повідомив про відкриття справи за заявою Skyrizon Aircraft Holdings Limited (Британські Віргінські острови) і «Укроборонпрому» про отримання спільного контролю над ПАТ «Мотор Січ».

Xinwei також наголошує, що суб’єкт угоди і акції цільових активів заморожені, тому успішне проведення цієї реорганізації все ще перебуває під питанням.

Назв цих компаній Вільям Тейлор не навів


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Серйозні американські» компанії вивчають купівлю «Мотор Січі» – Тейлор

Про занепокоєння США продажем «Мотор Січі» китайським власникам заявив під час візиту до Києва в кінці серпня 2019 року Джон Болтон, який був на той момент радником президента США з питань безпеки. Наприкінці 2019 року тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор заявив, що США розраховують на нову угоду щодо залучення на «Мотор Січ» американського або іншого інвестора, щоб підприємство не було продано китайському покупцеві.


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Боротьба за «Мотор Січ»: замість Китаю цю компанію купить інвестор зі США?

Акції «Мотор Січ» перебувають під арештом із квітня 2018 року за клопотанням слідчого СБУ з метою збереження речових доказів у порушеній у липні 2017 року кримінальній справі.

ПАТ «Мотор Січ» – один із найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Постачає продукцію більш ніж у 100 країн світу.

Ще новини

Leave a Comment