На міжбанку гривня майже відіграла тижневе падіння щодо долара

На українському міжбанківському валютному ринку гривня за одну сесію 5 серпня відіграла майже тижневе падіння проти долара. За даними Finance.ua, торги завершилися на рівні 27 гривень 65–67 копійок за долар, це майже дорівнює котируванням, зафіксованим минулої середи, 29 липня, – 27 гривень 62,5–64,5 копійки за долар.

Упродовж усієї сесії 5 серпня національна валюта посилювалася – зі стартового рівня 27 гривень 76–79 копійок за долар. Почалося це зростання гривні ще 4 серпня, коли значення сягали 27 гривень 85–88 копійок за долар.

«Виходив НБУ. Купив близько 20 мільйонів доларів по 27,67. Це утримує котирування від подальшого просідання», – відзначали станом на 14:00 експерти сайту «Мінфін», які відстежують перебіг торгів.

Наразі фахівці не мають однозначного пояснення причин зростання національної валюти.

Національний банк України встановив на 6 серпня курс 27 гривень 70 копійок за долар, це одразу на 12 копійок менше за офіційний курс на 5 серпня.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Шмигаль прокоментував можливість курсу 30 гривень за долар

У широкому коридорі 26,5–27 гривень за долар національна валюта перебувала понад два місяці – від кінця квітня до початку липня. Зроблена 1 липня заява ексголови НБУ Якова Смолія про відставку через політичний тиск на нього спричинила зростання котирувань до 27 гривень 20 копійок за долар і навіть вище.

Після призначення головою НБУ Кирила Шевченка девальвація національної валюти прискорилася. Впродовж кількох останніх сесій регулятор показав учасникам ринку нові орієнтири – НБУ продав минулого тижня понад 300 мільйонів доларів за курсом дещо нижче від 28 гривень за долар. Нижній параметр нового коридору міжбанківський ринок знаходить переважно без активної участі Нацбанку.

Ще новини

Leave a Comment