Загибель «полтавського нападника»: МВС повідомило подробиці спецоперації

У Міністерстві внутрішніх справ України повідомили, що чоловік, який брав у заручники поліцейського в Полтаві, а потім втік, загинув під час спецоперації силовиків у ніч на 1 серпня, перед цим знову погрожуючи поліції гранатою.

«1 серпня, близько 2:00, на околиці селища Опішня Зіньківського району під час проведення розшукових заходів щодо розшуку Скрипника, у один із нежилих будинків зайшов начальник СРПП Зінківського відділення Гадяцького відділу поліції капітан поліції Гума і виявив злочинця. У подальшому Скрипник, погрожуючи гранатою, взяв у заручники поліцейського», – написав у фейсбуці заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Минулого тижня поліція повідомила, що в Полтаві чоловік, підозрюваний у незаконному заволодінні транспортним засобом, погрожуючи гранатою, захопив у заручники працівника карного розшуку ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Нацполіція: чоловіка, який брав у заручники поліцейського в Полтаві, застрелили

«Злочинця було ліквідовано співробітниками поліцейського спецназу КОРД через влучний постріл. Заручник мав три секунди для того, щоб відскочити від місця вибуху гранати. Він залишився живим і неушкодженим. У Романа Скрипника була можливість здатись поліції і залишитись живим, хоча і провести багато років за решіткою. Але він сам обрав свій шлях», – додав він.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розмістив у твітері відео, на якому видно двох чоловіків, один з яких, імовірно, підозрюваний, інший – поліцейський. Після пострілу ймовірний підозрюваний падає, поліцейський відбігає, і біля підозрюваного вибухає граната.

23 липня поліція повідомила, що в Полтаві чоловік, підозрюваний у незаконному заволодінні транспортним засобом, погрожуючи гранатою, захопив у заручники працівника карного розшуку. Згодом після переговорів він обміняв утримуваного на полковника поліції й поїхав на наданому йому транспорті в напрямку виїзду з Полтави. Пізніше в поліції повідомили, що він залишив авто і втік у лісопосадку.

У поліції також заявляли, що проводячи оперативно-розшукові заходи, склали психологічний портрет чоловіка і встановили, що «він має військову підготовку і навики виживання в екстремальних умовах».

Ще новини

Leave a Comment