На адмінкордоні Криму з Херсонщиною немає ажіотажу після відновлення роботи КПВВ – прикордонники

У Державній прикордонній службі України заявляють, що після відновлення роботи КПВВ після карантину через коронавірус на адмінкордоні анексованого Криму з Херсонською областю ажіотажу не спостерігається. Про це в ефірі проєкту Радіо Свобода Радіо Крим.Реалії повідомив речник Херсонського загону прикордонслужби України Іван Шевцов.

«Зараз КПВВ працюють у штатному режимі, повністю відновилася їхня робота, але ніякого ажіотажу за останню добу не було. Пасажиропотік залишився практично такий же, як і був під час карантину. Тобто за минулу добу з материкової України виїхало 52 громадян і в’їхало на материкову частину України 108 осіб. Так само було і під час карантину», – розповів Шевцов.


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Кримський «несезон». Коронавірус забиває цвях у кримський туризм?

Він нагадав, що при виїзді з Криму на материкову частину України люди в обов’язковому порядку повинні підписати угоду на обов’язкову самоізоляцію і встановити додаток «Дій вдома».

«Якщо людина відмовляється встановити програму, прикордонник має право відмовити у пропуску», – сказав Шевцов.

Виняток, за його інформацією, діє для тих, хто виїжджає з Криму для здачі Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).

З 15 червня уряд ухвалив рішення зняти обмеження з роботи КПВВ на адмінкордоні між анексованим Кримом і Херсонською областю. Обмеження повинні були діяти до 22 червня.


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Адмінкордон суворого режиму: як виїхати з Криму й потрапити в нього?

Підконтрольний Росії голова Криму Сергій Аксьонов оголосив, що з 15 червня на території півострова «повністю знімається режим самоізоляції для всіх категорій громадян».

Разом із цим також скасовується обов’язкова обсервация для туристів із Росії.

Від 1 липня об’єкти санаторно-курортного комплексу зможуть приймати на відпочинок жителів сусідньої Росії. Він при цьому наголосив, що обов’язкова обсервация зберігається для громадян, які в’їжджають до Криму з-за кордону, а також з материкової частини України.

«Усі – в Крим! Там нарешті немає туристів»

Будь ласка, зачекайте

Отримати Adobe Flash Player

Embed

share

«Усі – в Крим! Там нарешті немає туристів»

Embed

share

The code has been copied to your clipboard.

width

px

height

px

The URL has been copied to your clipboard

No media source currently available

0:00

0:24:22

0:00

ЗАВАНТАЖИТИ

Ще новини

Leave a Comment