Капітальний ремонт інфекційного відділення 7-ої лікарні завершено

У Кам’янському виконали капітальний ремонт інфекційного відділення 7-ї міської лікарні. Зазначимо, що ремонт здійснено за кошти міського бюджету.

Кам’янський міський голова Андрій Білоусов і директор департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Валерій Сердюк відвідали 21 травня лікарню, де приняли оновлене інфекційне відділення і проконтролювали виконані роботи.

Тож, які роботи були проведені під час каптального ремонту? Був зданий в експлуатацію двоповерховий корпус на 30 палат, де зможуть розміститися на лікування 60 пацієнтів. 

У відділенні відремонтували наступне: 

  • встановили нові пластикові вікна і двері.
  • замінили комунікації та електропроводку;
  • оновили дах;
  • встановили якісну нову сантехніку та меблі.

Зараз у кожному боксі є свій санвузол з водонагрівачем і спеціальні віконця для передачі речей та їжі. У палатах на першому поверсі обладнані окремі спеціальні виходи, для того щоби пацієнт надходив відразу в палату, минаючи приймальний пункт і не мав безпосереднього контакту з медичним персоналом.

«Кам’янська 7-а міська лікарня визначена як головна і опорна для лікування хворих з коронавірусом. Ми прийняли відповідне рішення виконати капітальний ремонт в інфекційному відділенні. 30 боксів повністю відремонтовані і укомплектовані усім необхідним. Загалом у Кам’янському, за час пандемії, коронавірусом було інфіковано 36 осіб. З них: 10 – лікуються вдома в режимі самоізоляції під наглядом сімейних лікарів і 26 осіб – одужали. На щастя, на сьогоднішній день на території 7-ої лікарні немає жодної людини з вірусом. Незважаючи на це, наша задача – забезпечити людям комфортні умови для лікування», – зазначив міський голова Андрій Білоусов.

Володимир Дьяченко, генеральний директор лікарні № 7 щиро подякував міському голові за ремонт, а також за сприяння і допомогу в забезпеченні лікарні новим медичним обладнанням, якісними ліками та всіма необхідними засобами індивідуального захисту.

«Госпітальна база Кам’янського – одна з найкращих в Дніпропетровській області. Той факт, що в місті зараз практично не реєструються нові випадки коронавірусу, свідчить про ефективну роботу міської влади та високий  професіоналізм медиків», – наголосив директор департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Валерій Сердюк.

Після завершення епідемії коронавірусної інфекції COVID-19 у відділенні будуть лікуватися пацієнти з іншими інфекційними захворюваннями.

Ще новини

Leave a Comment