Один військовий поранений на Донбасі минулої доби – штаб ООС

Один український військовий поранений на Донбасі внаслідок обстрілів з боку підтримуваних Росією бойовиків минулої доби, повідомляє вранці 13 травня штаб операції Об’єднаних сил.

«Минулої доби збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм і 82 мм, а також протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї», – йдеться в повідомленні.

Військові додали, що із застосуванням «штатного озброєння» реагували на збройні провокації бойовиків і «прицільним вогнем змушували противника відмовитись від продовження обстрілів».

Від початку доби 13 травня обстріли поновилися, втрат серед українських військових немає.

Архівне фото. Президент України Володимир Зеленський під час поїздки до лінії фронту на Луганщині, 27 травня 2019 року


ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

План Зеленського: мир на Донбасі за кілька місяців

На лінії фронту теоретично чинне чергове перемир’я, що, як і попередні, було проголошене як всеосяжне, безумовне, стале і безстрокове.

Та, як і всі попередні, воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді порушується постійно. При цьому сторони заперечують свою вину в цих порушеннях і звинувачують противників у провокаціях.

Україна завдає удару у відповідь по російських «Градах»

Будь ласка, зачекайте

Отримати Adobe Flash Player

Embed

share

Україна завдає удару у відповідь по російських «Градах»

Embed

share

The code has been copied to your clipboard.

width

px

height

px

The URL has been copied to your clipboard

No media source currently available

0:00

0:08:29

0:00

ЗАВАНТАЖИТИ

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 13 000 до 13 200 людей.

Ще новини

Leave a Comment